ChatGPT gaat Siri verbeteren en dat vinden ze bij Microsoft niet leuk

©Macrumours

ChatGPT gaat Siri verbeteren en dat vinden ze bij Microsoft niet leuk

De wereld bouwt langzaam de spanning op naar de komende presentatie van Apple. We zijn allemaal benieuwd naar iOS 18 en hoe Apple AI zal integreren in zijn besturingssysteem.

Al een aantal weken gaan er veel geruchten rond over Apple en hoe ze straks in iOS 18 met AI om zullen gaan. Het bedrijf zou in gesprek zijn met Google en met OpenAi om gebruik te maken van hun technologie en capaciteit. Een deal tussen deze bedrijven zou bijna rond zijn.

Nu blijkt dat Apple al veel langer in gesprek is met OpenAI. Volgens deze bron zijn beide bedrijven al een jaar in gesprek. Er is zelfs al sprake van een samenwerking, OpenAI heeft medewerkers van Apple toegang gegeven tot de API’s van het bedrijf. Gezamenlijke testen zouden aantonen dat een combinatie van Siri en ChatGPT geweldige resultaten geeft.

Siri <3 ChatGPT

Volgens ingewijden in dit topic zal Apple geen eigen taalmodel gaan bouwen. Voor nu zal het vertrouwen op ChatGPT die de meer complexe taken zal gaan uitvoeren van Siri. Dit zou de assistent zoveel beter maken dan de huidige door velen bekritiseerde versie op de smartphones. 

Microsoft is niet blij

Op de achtergrond staat Microsoft tandenknarsend te kijken wat er allemaal beklonken wordt aan de onderhandelingstafel. Microsoft heeft ook een samenwerking met OpenAI. In ruil voor een slordige 13 miljard heeft het bedrijf zijn CoPilot gebouwd bovenop ChatGPT. Daarnaast mag OpenAI de servers van Microsoft gebruiken voor het dataverkeer. 

Satya Nadella en zijn collega’s worden hiermee in een behoorlijke spagaat gedwongen. Aan de ene kant krijgt Microsoft een deel van de opbrengsten en verdient daarmee indirect aan Apple. Aan de andere kant worden het directe concurrenten waarbij CoPilot en Siri direct tegenover elkaar staan met OpenAI in het midden als lachende derde. 

Microsoft heeft weinig stokken om mee te slaan. De samenwerking opzeggen met OpenAI is geen optie, binnen no-time zal Apple in dat gat springen, geld is geen probleem.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.