Google Foto’s gaat op een sociaal netwerk lijken en helpt je opslag te beheren

©Unsplash

Google Foto’s gaat op een sociaal netwerk lijken en helpt je opslag te beheren

Google Photos is een van de beste manieren om je foto’s te bewaren en eventueel te optimaliseren. Deze app krijgt in de komende updates meer mogelijkheden op het gebied van delen en liken.

Hoe wij ons uiten op het internet heeft bijna altijd te maken met een foto of een video. Met dat in het achterhoofd is de komende update van de Google Foto app erg logisch.

Delen en liken

In de code van de huidige versie van deze app zijn aanwijzingen gevonden dat de app meer aandacht gaat geven aan de communicatie rondom foto’s. Zo zal het menu voor het delen worden uitgebreid. Waar het nu vooral om het maken en delen van albums gaat kun je in de update meer verwachten.

Zo zal de notificatie feed lijken op die van een sociaal netwerk. Zo krijg je notificaties over je likes van de gedeelde foto’s en kun je zien wanneer en door wie je aan een groep bent toegevoegd. Het is nog niet veel maar het laat wel zien dat Google kijkt naar de mogelijkheden van Google Foto’s als een sociaal netwerk. Overigens komt deze dienst voort uit Google+ het unieke en helaas ter ziele gegane sociale netwerk van Google.

Meten is weten

Een update die op dit moment voor veel gebruikers meer welkom is, is de meter voor je opslag. We zeggen ‘meter’ want men heeft ontdekt dat er straks in het menu voor de opslag een ‘meter’ te zien zal zijn. Deze laat precies zien hoeveel ruimte een bepaald album in neemt van de totale 1,5 GB. Door afbeeldingen te verwijderen kun je ook zien hoeveel ruimte je terugkrijgt.


Wanneer we deze mogelijkheden gaan zien is nog niet bekend. Ze zijn ontdekt in de code van de huidige versie van de app. Dat betekent dat Google er nog mee bezig is maar dat een release aanstaande is.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.