©Fisker

Fisker ontslaat weer honderden medewerkers: binnenkort failliet?

Fisker ontslaat weer honderden medewerkers: binnenkort failliet?

30 mei om 13:19

Het ziet er niet goed uit voor het Amerikaanse autobedrijf Fisker. De maker van de opmerkelijk uitziende elektrische auto’s heeft opnieuw honderden banen geschrapt. Het is de zoveelste ontslagronde dit jaar, al hoopt oprichter Henrik Fisker het tij nog te kunnen keren.

De ontslagen zijn nog niet officieel bevestigd door Fisker, maar TechCrunch sprak met meerdere medewerkers die woensdag plotseling hoorden dat ze ontslagen werden. Fisker kampt met serieuze geldproblemen en probeert sinds begin dit jaar nieuwe investeerders te vinden om een faillissement te voorkomen. Dat hun belangrijkste model, de Fisker Ocean, neergesabeld werd door autojournalisten, hielp niet mee.

‘Nog maar 150 mensen in dienst’

Oprichter Henrik Fisker bracht het nieuws woensdagochtend digitaal aan medewerkers, nadat ze verteld waren om allemaal thuis te werken. TechCrunch sprak een huidige medewerker en een ontslagen persoon over de meeting, waarin de CEO bevestigde dat ze de Ocean blijven verkopen en dat hij vastberaden is om het bedrijf te redden. Ze beweerden ook aan de site dat Fisker nog maar 150 mensen personeel heeft na deze ontslagronde.

Gaat Fisker failliet?

Fisker had begin van het jaar nog 1.135 mensen in dienst en schrapte daarvan 15 procent in februari. In april en mei volgden nog twee ontslaggolven en die van afgelopen woensdag is de vierde. Productie van de Fisker Ocean ligt sinds begin mei stil en de voorraad wordt nu met veel korting verkocht. Henrik Fisker heeft ook zijn eigen huis in de verkoop gezet om nog wat geld bij elkaar te sprokkelen. Een faillissement van het elektrische automerk lijkt steeds dichterbij te komen.

Lees meer over over elektrisch rijden en mis niets met onze Bright-app