Eigenaar snijdt per ongeluk pols open aan Tesla Cybertruck

©Tesla

Eigenaar snijdt per ongeluk pols open aan Tesla Cybertruck
30 mei om 16:14
Laatste update: 30 mei om 16:41

De Tesla Cybertruck komt regelmatig in het nieuws, alleen niet op de manier dat Elon Musk wil. Eerder brak iemand al zijn vinger door de zelfsluitende kofferbak. Nu heeft een eigenaar zijn pols per ongeluk opengehaald toen hij een vlek wilde wegpoetsen van z’n nieuwe Cybertruck.

De Cybertruck is zo hoekig, het is best mogelijk dat je je daar aan kunt bezeren. Een nieuwe eigenaar die zichzelf ‘bdesign’ noemt, schrijft op het Cybertruck Owners Forum hoe hij zijn pols per ongeluk openhaalde aan de EV.

Bdesign schrijft dat hij bij de Tesla-dealer zijn truck ging ophalen. Alleen meerdere problemen bij de aflevering maakten de Amerikaan al veel minder enthousiast. Toen hij een vlek op de achterklep zag, probeerde hij hem weg te vegen. Maar voor hij het wist, sneed ie zich aan de rand van het zijpaneel van de Tesla Cybertruck. Er zit inderdaad een opening tussen de panelen en de achterklep van de Cybertruck, waar je je aan kunt bezeren.

Schokkende foto

De verkopers hielpen hem gauw aan verband toen er binnen no time een plas bloed op de grond lag. Een paar uur later was Bdesign thuis met zijn Cybertruck en ontdekte hij dat er nog steeds bloed uit de wond spoot. Een spoedrit naar de Eerste Hulp was de enige oplossing. Op het forum heeft de schrijver een foto van zijn wond geplaatst als bewijs; die zie je pas nadat je hem openklikt omdat hij nogal schokkend is.

Nog een paar minpuntjes

Bdesign heeft ook foto’s gedeeld van de andere mankementen aan zijn Cybertruck. Zo was de voorruit van binnen ontzettend smerig, waardoor hij amper iets kon zien als de zon naar binnen scheen. Ook zag hij al kleine roestplekjes op de motorkap en zat een van de rubbers van de laadbak los. Dat laatste kon niet gelijk gerepareerd worden omdat de serviceafdeling van de dealer gesloten was. Tijdens de rit naar huis schoot een van de panelen aan de rijderskant ook los, maar gelukkig raakte niemand gewond, behalve de chauffeur dan. Bdesign schrijft wel dat hij ondanks de tegenvallers zijn Cybertruck nog steeds geweldig vindt.

Meer Cybertruck verwondingen

Dit is niet het eerste geval van een Tesla Cybertruck-eigenaar die zichzelf snijdt aan de auto. Zo staan er op het forum nog meer berichten van mensen die hun armen of benen sneden aan de deur, tijdens het uitstappen.

De Cybertruck is officieel nog niet te koop in ons land, maar het hoekige gevaarte maakt eind juni en begin juli wel een promotietoer langs meerdere Nederlandse steden.

Lees meer over de Tesla Cybertruck en abonneer je op onze nieuwsbrieven.