©Kino

Makers van Halide hebben nu ook een video-app

Makers van Halide hebben nu ook een video-app

30 mei om 19:02
Laatste update: 30 mei om 20:18

Kino is de nieuwe iOS-app van de mensen achter het populaire Halide. De focus van de app ligt op maken van videobeelden met filmische kleuren.

"Heb je een iPhone? Dan ben je een filmmaker." Het is de slimme slogan voor de nieuwe app Kino, van de mensen achter Halide. De app is gemaakt voor filmmakers, of als we de ontwikkelaars dus mogen geloven: iedereen met een iPhone. Met de app kun je video's maken met kleurenfilters die de beelden filmisch eruit laten zien. Ook krijg je meer controle over de camera vergeleken met de standaard camera-app.

Daarnaast heeft de app AutoMotion, waardoor bewegingen ook cinematischer moeten ogen. Je hebt voor die functie wel goed licht nodig.

De app kost 19,99 euro, maar deze week krijg je tijdelijk vijftig procent korting. Je betaalt eenmalig en je hebt verder geen abonnement nodig.

Halide en Spectre

Ontwikkelaar Ben Sandofsky en Nederlandse ontwerper Sebastiaan de With brachten in 2017 de camera-app Halide uit voor iOS. Onder andere om RAW-foto's te kunnen maken, omdat dit met de standaard camera-app nog niet mogelijk was. Met update Halide Mark II kregen gebruikers veel meer controle over de camera. Later brachten de heren ook Spectre uit, een app waarmee je foto's maakt met lange sluitertijd waardoor bijvoorbeeld langslopende mensen verdwijnen.

Met de vorige apps hebben de makers al verschillende prijzen van Apple gekregen, waaronder een Apple Design Award.

Lees meer over apps, of download de Bright-app voor iOS.