©Unsplash

Er is nu nog minder reden om te betalen voor ChatGPT

Er is nu nog minder reden om te betalen voor ChatGPT

30 mei om 21:53

OpenAI heeft de GPT Store geopend voor gratis gebruikers, waardoor iedereen verschillende chatbots met specifieke doelen kan uitproberen.

OpenAI geeft gebruikers steeds minder reden om te betalen voor ChatGPT. Niet alleen is het nieuwste model GPT-4o nu voor alle gebruikers beschikbaar, maar ook de GPT Store opent zijn deuren voor iedereen met een account.

In de GPT Store kun je struinen door de custom chatbots die GPT's worden genoemd. Denk aan een GPT die je helpt met wiskunde, eentje die vertelt welk wasprogramma je moet draaien bij een specifieke vlek, of een GPT die logo's voor je maakt.

Helaas mag je met een gratis account nog niet zelf GPT's maken. Dat kan best handig zijn, want je kunt dan bestanden uploaden waar de chatbot zich op baseert in de antwoorden.

Beperkte hoeveelheid prompts

Toch is de grootste reden om te betalen het aantal berichten dat je kunt sturen in een gesprek met ChatGPT. Betaal je niet, dan mag je in een tijdspanne van drie uur een beperkt aantal berichten sturen. Vervolgens moet je met GPT-3.5 verder praten tot je weer toegang krijgt. Met GPT Plus kun je vijf keer zoveel berichten sturen totdat je aan het limiet zit.

Lees meer over kunstmatige intelligentie, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.