Randgevalletje: 'iPhone 16 Pro krijgt de dunste 'bezels' ooit'

©Unsplash/Apple

Randgevalletje: 'iPhone 16 Pro krijgt de dunste 'bezels' ooit'

De ruimte tussen het scherm en de rand van de smartphone noemen we een bezel. Vroeger waren die zo breed dat je er met een vliegtuig op kon landen, tegenwoordig worden ze steeds smaller. Ook bij de volgende iPhone.

Het voordeel van een dunne bezel is dat je minder ruimte nodig hebt. Dan kun je de telefoon kleiner maken met dezelfde hoeveelheid schermruimte, of het scherm groter zonder dat het formaat van de telfoon groeit. Dat laatste is meestal het geval, want hoe meer scherm hoe beter.

BRS

Apple maakt gebruik van de BRS Technology (Border Reduction Structure) om de dunne bezels mogelijk te maken op de iPhone 16 Pro. Dat zou voor wat uitdagingen gezorgd hebben in de productie, maar men gaat ervan uit dat die opgelost zullen worden.

De analisten verwachten op basis van de aanvoer van onderdelen dat de iPhone 16 Pro een schermformaat zal krijgen van 6,3 inch. De iPhone Pro Max gaat naar 6,9 inch. Beide toestellen winnen dus 0,2 inch aan schermformaat door deze nieuwe techniek.

Naast de veranderingen aan het scherm zullen we de introductie zien van de nieuwe A18-processor. Voor diegene die hun iPhone meer als fotocamera zien zal de fysieke ‘Capture’ knop ook welkom zijn. Iets wat de toestellen van bijvoorbeeld Sony al heel lang hebben. Als laatste zal de 5 x Zoom niet alleen op de iPhone 16 Max te gebruiken zijn, maar ook de modellen daaronder. 

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.