De Honor Magic V Flip is veelbelovend, maar wat doet die flitser daar?

De Honor Magic V Flip is veelbelovend, maar wat doet die flitser daar?
3 juni om 19:58
Laatste update: 3 juni om 20:10

De Samsung Galazy Z Flip krijgt steeds meer concurrentie. Op 13 juni zal Honor ook een flipphone met een vouwbaar scherm lanceren en dit toestel doet iets heel opvallends met de flitser.

Er bestaan nu twee verschillende soorten smartphones met een vouwbaar scherm. Aan de ene kant hebben we het model wat van een groot scherm naar een heel groot scherm gaat, zoals de Galaxy Z Fold. Daarnaast zien we de smartphone die van klein naar groot gaat, zoals de Galaxy Z Flip. Het laatste model lijkt het te winnen wanneer het gaat om aantallen en populariteit.

Het is niet voor niks dat ik hierboven twee modellen van Samsung noem. Dit merk is op het gebied van smartphones met vouwbare schermen de marktleider en gaat binnenkort de zesde versie van zijn Flip en Fold presenteren. Vanaf dit jaar zijn er kapers op de kust die serieus kans maken om een stukje marktaandeel van Samsung af te snoepen.

De meest serieuze kandidaat voor Nederland is de Motorola Razr die binnenkort weer twee nieuwe modellen zal aankondigen. Deze modellen zijn vanuit het niets een bescheiden hit geworden, en men verwacht veel van de komende release.

Honor Magic V Flip en de verdwaalde flitser

Motorola, maar vooral Samsung, moet in de achteruitkijkspiegel blijven kijken want er is concurrentie op komst. Het Chinese Honor zal namelijk op 13 juni de Honor Magic V Flip gaan aankondigen. Het merk verkocht al de Honor Magic V2 uitkomend in dezelfde klasse als de Galaxy Z Fold, maar komt dus nu ook met een flipphone.

Dit toestel zal de concurrentie aan moeten gaan met de Samsung Galaxy Z Flip 6. Het eerste dat opvalt aan de renders van deze smartphone is het enorme scherm aan de voorkant wanneer het toestel dichtgeklapt is. Het lijkt er op dat de hele voorzijde uit scherm bestaat met daarin alleen de uitsparingen voor de twee camera’s.

Er is iets heel geks aan de hand met deze Honor V Magic Flip. Blijkbaar hadden ze door het enorme scherm aan de voorkant geen ruimte meer voor de flitser. Daarom zijn ze op zoek gegaan naar een andere plek, en die hebben ze gevonden.


Zoals je op de bovenstaande afbeelding kunt zien zit de flitser net boven het scharnier aan de achterzijde (in uitgevouwen toestand). Dat is een opmerkelijke plek om verschillende redenen. Ten eerste zit deze in het midden en niet bij de camera. De kans dat je de flitser blokkeert met je hand is daardoor groter en wat zal het effect zijn op de kwaliteit van je foto?

Daarnaast kun je geen gebruik maken van de flitser met het toestel in een dichtgeklapte toestand. Je bent dus verplicht om het toestel uit te vouwen wanneer je een foto wil maken met flits.

Specs

Hoewel nog niet alle specificaties bekend zijn, laat eerder gelekte informatie zien dat het toptoestel met 66w kan snelladen en dat één van de configuraties 12 GB aan werkgeheugen zal hebben en 1 TB aan interne opslag.

Kunnen we dit toestel in Nederland verwachten? Nee, het merk laat de Benelux al een aantal jaren links liggen. Ik heb al een aantal keren contact gezocht, maar blijkbaar maakt dat geen indruk. 

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.