Samsung klaagt Oura preventief aan om zijn slimme ring vrij baan te geven

Samsung klaagt Oura preventief aan om zijn slimme ring vrij baan te geven

Wat doe je om de te voorkomen dat je aangeklaagd wordt door een concurrent, je klaagt hen aan. Dat is precies wat Samsung doet met Oura.

De Samsung Ring betreedt een markt die tot nu toe was voorbehouden aan een klein aantal spelers. Oura is een van de belangrijkste merken in deze markt, en dat willen ze graag zo houden. Ze zijn niet vies van een rechtszaak of twee en klagen regelmatig andere bedrijven aan die met hetzelfde product komen.

Oura bezit namelijk een aantal patenten die volgens het bedrijf geschonden worden door concurrenten als Ultrahuman, Samsung vreest dat hen hetzelfde lot te wachten staat en doet iets opvallends om dit voor te zijn.

Verrassing!

Samsung wacht niet of en wanneer Oura met een rechtszaak zal komen. In plaats daarvan vragen ze de rechtbank in Californië bij voorbaat een uitspraak te doen of en hoe Samsung eventueel patenten van Oura zou schenden. Hiermee willen ze de angel uit deze agressieve strategie van het bedrijf halen.

Deze actie van Samsung is allesbehalve voorbarig, Tijdens de eerste beelden van de Samsung Ring in januari zei Oura al het nieuws op de voet te volgen en bij een vermoeden gelijk de rechter in te schakelen. Door de rechter bij voorbaat al uitspraak te laten wil Samsung ervoor zorgen dat de release in augustus gewoon door kan gaan.

Overigens is het het goed recht van Oura om bij het schenden van een patent dit te melden bij de rechtbank. Echter vermoed men dat het ook een tactiek is om eventuele concurrenten af te schikken en op een achterstand te zetten.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.