Deze Teufel STEREO L2 speakers lachen je draagbare bluetooth speakers uit

Deze Teufel STEREO L2 speakers lachen je draagbare bluetooth speakers uit
5 juni om 15:08
Laatste update: 6 juni om 12:05

Teufel begon ooit met het maken van hoogwaardige speakers. Het bedrijf uit Berlijn heeft zijn assortiment verbreed met consumentenproducten als bluetooth speakers en hoofdtelefoons. Toch zijn ze hun roots niet vergeten.

Nog niet zo heel lang geleden had iedereen een goed stel speakers in zijn huiskamer. Het geluid kwam uit een stereotoren met een cassettedeck en een pick-up. Gigantische apparaten, maar heel erg gaaf.

Die stereotoren zit nu in je smartphone, maar die speakers kun je nog steeds goed gebruiken in je huiskamer. Teufel presenteert de STEREO L 2, speakers die op de vloer staan en waarnaar je kunt streamen.


Teufel STEREO L 2

Deze set speakers vallen onder de noemer actieve speakers. In beide boxen zit een 190 watt versterker ingebouwd en  je kunt ze draadloos aansluiten of met kabels. Het streamen van muziek doe je via AirPlay 2, Chromecast, Spotify Connect en TuneIn. Je kunt ook Bluetooth gebruiken om content direct van een apparaat naar de speakers te sturen.

Natuurlijk kun je ook je draaitafel en je televisie aansluiten op deze set met speakers en aan de achterzijde kun je ook een ethernetkabel inpluggen voor een directe verbinding met het internet.

Bediening

Het aansturen en instellen van de speakers doe je via de app van Teufel. Wil je toch je vingers gebruiken, dan heeft een van de speakers een bedieningspaneel. Leuk detail, deze heeft een sensor die ervoor zorgt dat het paneel oplicht wanneer je het nadert. Op dit paneel zitten ook knoppen waaronder je bijvoorbeeld een playlist van Spotify kunt voorprogrammeren.


Geluid moet je horen en is onderhevig aan smaak. Ik ga ervan uit dat Teufel met zijn tientallen jaren ervaring een prima product neerzet. Voor de echte speakersnerds een opsomming van de gebruikte techniek. Binnen in de speakers gebruikt men een 3-kanaals systeem met SCA coaxiaalchassis, drie kevlar wok woofers met een lange driver. Ik denk dat het beter is dat je er gewoon naar luistert.

Deze Teufel STEREO L2 zijn in wit of zwart te verkrijgen. De prijs van 1999 euro is stevig maar daar krijg je genoeg voor terug. Overigens kun je deze producten van Teufel alleen verkrijgen via de website en je mag 8 weken proefluisteren.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.