Apple laat eindelijk weten hoe lang het zijn toestellen voorziet van updates

©Unsplash

Apple laat eindelijk weten hoe lang het zijn toestellen voorziet van updates
5 juni om 21:04
Laatste update: 5 juni om 21:06

In de wereld van de Android smartphones is het al jaren een ‘ding’, updates. Niet elk merk voorziet zijn toestellen even lang van updates en vaak bleven ze ook uit. Apple is al heel lang het beste jongetje in de klas zonder prijs te geven hoe lang ze precies hun toestellen ondersteunen.

Voordat we verder gaan, er zijn twee verschillende soorten updates. We hebben de update naar een hogere versie zoals Android 15 of iOS 18. Daarnaast hebben we de veiligheidsupdates, deze lossen veiligheidsrisico’s op en herstellen bugs.

Apple laat het eindelijk (af) weten

In de Uk heeft men een nieuwe regel waarin men fabrikanten verplichten aan te geven hoe lang ze apparaten die gebruik maken van het internet ondersteuning ontvangen. Doel van deze regeling is de consument beter te beschermen tegen software die na verloop van tijd gevaarlijk kan worden omdat deze niet meer ondersteund wordt.


In de database van de toezichthoudende instantie is de informatie betreffende de iPhone 15 Pro Max ontdekt. Hieruit valt voor het eerst op te maken hoe lang Apple zijn toestellen wil blijven ondersteunen. In het geval van de iPhone 15 Pro Max is dat minimaal 5 jaar gerekend vanaf de eerste verkoopdag.

Samsung en Google doen het beter

Was Apple eerst het grote voorbeeld wat betreft updates, nu blijkt dat  er anderen zijn die het beter doen. Samsung en Google beloven 7 jaar lang beveiligingsupdates en soms zelfs updates van de softwareversie.

Nu wil deze informatie helemaal niet zeggen dat Apple die 7 jaar niet kan halen. De tekst zegt duidelijk MINIMAAL 5 jaar, dat kunnen er altijd nog meer worden.

 Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.