Kun je raden hoeveel Apple met iPhones heeft verdiend? Hint: het zijn veel nullen

©Unsplash

Kun je raden hoeveel Apple met iPhones heeft verdient? Hint: het zijn veel nullen
5 juni om 16:25
Laatste update: 5 juni om 20:34

De eerste iPhone was gelijk een hit, een knaller, een cash cow. Dat is nooit meer gestopt en dat heeft heel wat dollars in het laatje gebracht.

In het eerste kwartaal van 2024 verkocht Apple iets meer dan 50 miljoen modellen van zijn iPhone. Dat was 10% minder dan het jaar ervoor. Dat komt door toenemende concurrentie en een smartphone markt die (bijna) niet meer groeit.

Katjing!

Sinds de introductie van de iPhone in 2007 zijn er 2,3 miljard stuks verkocht wereldwijd. Dat heeft voor een omzet gezorgd van 1,92 'trillion' dollar. Even ter illustratie, er zitten 12 nullen in een 'trillion' en dat noemen we hier een biljoen.

Na al die jaren is ziet het er nog niet naar uit dat de verkoop van dit iconische apparaat zal gaan afzwakken. Dit jaar verwachten we de iPhone 16 die wederom veel mensen zal laten overstappen van een oud model en weer hoge aantallen zal verkopen.

Sinds de introductie van de smartphone in 2007 zijn er naast Apple heel veel andere aanbieders gekomen. Android maakte het mogelijk dat ook andere merken met een smartphone op de markt kwam. In deze grafiek is prachtig weergegeven hoe het sommige merken is vergaan.

Merken komen en gaan

Merken komen en gaan. HTC was koploper in de eerste jaren van Android, daarna kwam LG die het ook heel erg goed deed en wat denk je van Sony. Vandaag de dag maken HTC en LG (bijna) geen smartphones meer, zit Sony in een hele dure niche en zien we vooral dat de Chinese merken het goed doen. Sinds 2007 zijn er maar een paar constanten en dat zijn Motorola, Samsung en natuurlijk Apple.