©Unsplash

Ook bestaande abonnees gaan meer betalen voor internet en tv van Ziggo

Ook bestaande abonnees gaan meer betalen voor internet en tv van Ziggo

6 juni om 13:35

Toen Ziggo de prijsverhoging voor zijn abonnementen aankondigde, zou het enkel voor nieuwe klanten gelden. Toch blijkt nu dat bestaande klanten ook meer gaan betalen.

Ziggo kondigde in april de prijsverhoging aan, waardoor mensen tussen de 0,50 tot 1,20 euro extra moeten betalen voor internet, televisie en/of telefonie. De nieuwe prijzen zouden nieuwe klanten treffen, of hen die tussen 1 april en 1 juli hun abonnement verlengden.

Breedbandwinkel.nl meldt nu dat de prijsverhoging ook voor de ruim 3 miljoen huidige Ziggo-klanten geldt. Een abonnement voor internet wordt maximaal 1 euro per maand duurder. Daarnaast gaan abonnementen voor televisie en telefonie met 0,50 euro omhoog.

De prijsstijging is gebaseerd op het inflatiepercentage van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Omdat het om inflatiecorrectie gaat, mag je niet kosteloos je abonnement beëindigen voor het einde van je contract zoals bij een doorgaanse prijsstijging.

Ook bij KPN gaat de prijs omhoog

Ziggo is niet de enige partij waarbij de prijzen omhoog gaan. Ook KPN heeft recentelijk inflatiecorrectie aangekondigd, waardoor de prijzen gemiddeld 2,25 euro per maand stijgen.

Lees meer over abonnementen, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.