Meta brengt handige nieuwe functie uit voor Messenger

©Meta

Meta brengt handige nieuwe functie uit voor Messenger
8 juni om 18:00

Meta is begonnen met de uitrol van de functie ‘Communities’ op Messenger. Daarmee kunnen grote groepen mensen communiceren op de app, zonder dat de organisator daarvoor een Facebookgroep hoeft te maken. 

Communities moeten het mogelijk maken voor grote organisaties om contact te houden op Messenger, zoals scholen of bedrijven. Dat kondigde Meta niet zelf aan, maar bevestigde het wel aan TechCrunch. Met deze functie kunnen organisatoren meerdere groepen samenbrengen en centraal beheren. Dat kan zonder een Facebookgroep te moeten maken.

Een Community kan tot 5.000 leden hebben. De eigenaar heeft toegang tot een soort thuispagina, waarop die aankondigingen en updates kan sturen naar de hele Community, gesprekken kan beheren en meer. Op deze pagina kan de eigenaar meerdere groepsgesprekken beheren.

Bestaat al voor WhatsApp

Communities bestaan al sinds 2022 op WhatsApp. Sindsdien bestaat op Messenger ook al de functie Community Chats. Die functie lijkt erop , maar daarvoor heb je wel een Facebookgroep nodig. Ook moeten mensen lid zijn van die groep om in de Community Chats te kunnen. 

Er is een belangrijk verschil met Communities op WhatsApp. Om leden toe te voegen op WhatsApp, heb je hun telefoonnummer nodig. Op Messenger kan je daarentegen al je vrienden en hun vrienden toevoegen. 

De functie wordt momenteel wereldwijd uitgerold voor alle gebruikers. Het is nog niet duidelijk hoe lang de uitrol duurt.

Meer over sociale media of abonneer je op onze nieuwsbrief.