Deze slimme sneaker stuurt je Samsung-telefoon aan

©Samsung

Deze slimme sneaker stuurt je Samsung-telefoon aan
11 juni om 13:03

Je hakken tegen elkaar aan tikken om je moeder te bellen of de Moonwalk doen om muziek aan te zetten. Ja, dat lees je goed: het kan met de Shortcut Sneaker. De slimme schoenen sturen met bewegingen je Samsung-smartphone aan.

De sneakers zijn een Nederlandse creatie van sneakerontwerper Roel van Hoff. Samsung werkte voor de schoenen verder samen met Cheil Benelux, Elitac Wearables en Bruut Amsterdam. De sneakers zijn uitgerust met bewegingssensoren die constant de positie ten opzichte van elkaar tracken. Heb je de schoenen aan, dan kun je vijf unieke bewegingen doen die vijf shortcuts op je Samsung-telefoon activeren.

De schoen is afgewerkt met materiaal dat moet doen denken aan meteorieten en supernova’s, compleet met bijbehorende texturen en kleuren, schrijft Samsung in een persbericht. De sneaker wordt in zeer beperkte oplage van slechts zes paar uitgebracht. Alleen Samsung Members kunnen ze bemachtigen door mee te doen aan een winactie.

Winnaars later deze zomer bekend

Zij kunnen tot en met 9 juli meedoen aan de actie via het Member-platform van Samsung. De winnaars worden later deze zomer bekendgemaakt, in de week van 15 juli.

Lees meer over Samsung, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.