©Unsplash

Elon Musk dreigt alle iPhones uit zijn bedrijven te verbannen

Elon Musk dreigt alle iPhones uit zijn bedrijven te verbannen

11 juni om 16:56

Elon Musk is het er niet mee eens dat Apple samenwerkt met OpenAI, om ChatGPT toegankelijk te maken op iPhones. De techmiljardair vertrouwt de technologie niet. 

"Als Apple OpenAI op besturingssysteemniveau integreert, worden Apple-apparaten verboden bij mijn bedrijven", schrijft Musk op X. "Dat is een onaanvaardbare inbreuk op de veiligheid." De regel geldt volgens Musk dan niet alleen voor werknemers, want zelfs bezoekers moeten hun toestel in een kooi van Faraday plaatsen.

Na de WWDC-presentatie van Apple bleef Musk nog een tijdje mopperen op zijn eigen sociale netwerk. Musk noemt het absurd dat Apple nog niet slim genoeg is om zijn eigen AI te maken, maar op een of andere manier wel in staat zou zijn om de privacy van de gebruiker te beschermen.

Lezers van het bericht van Musk voegen context toe door uit te leggen dat de AI-modellen van Apple zelf op het apparaat draaien. Als er meer kracht nodig is gebruikt Apple een op privacy gerichte cloudoplossing. Zodra de technologie van OpenAI wordt aangesproken, is er extra bevestiging nodig van de gebruiker.

Lees meer over Elon Musk, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.