©Freepik

WhatsApp voegt deze handige functie toe op iPhone en Android

WhatsApp voegt deze handige functie toe op iPhone en Android

11 juni om 21:59

WhatsApp geeft je voortaan de mogelijkheid om personen en groepen als favoriet in te stellen. Zo kun je die chatgesprekken sneller terugvinden. Na de eerste gebruikers van de Android-versie is deze nieuwe optie nu ook beschikbaar voor iPhone-gebruikers van WhatsApp.

WhatsApp gaf zijn testversie op Android een kleine twee weken geleden voor het eerst de nieuwe favorietenfunctie in het tabblad Chats. Met het favorietenfilter krijg je sneller toegang tot de gesprekken met de mensen en groepen die voor jou het belangrijkste zijn. Met de nieuwste iOS-update van WhatsApp kunnen ook de eerste iPhone-gebruikers van deze nieuwe optie gebruikmaken.

WhatsApp vermeldt de favorietenfunctie nog niet in zijn officiële changelog in de Apple App Store, maar volgens WABetaInfo is de optie al wel beschikbaar voor de eerste groep iPhone-gebruikers.

Filters bovenaan je chats

Bovenaan de lijst met chatgesprekken vind je naast de filters 'Ongelezen' en 'Groepen' het nieuwe knopje 'Favorieten'. Als je er de eerste keer op klikt, krijg je de mogelijkheid om jouw favorieten toe te voegen. 

Als je deze nieuwe functie nog niet ziet, dan klopt dat, want het wordt in de komende weken naar meer gebruikers uitgerold. 

Statusupdates

Vorige week bleek dat WhatsApp ook een andere verandering aan het testen is: het tonen van statusupdates in een niet-chronologische volgorde. Statusupdates van mensen met wie je vaker contact hebt staan hoger dan de rest, net als de updates van contacten wiens chats je hebt vastgezet. Updates die bijna verdwijnen krijgen ook een hogere plek, zodat je ze nog net kunt bekijken.

Lees meer nieuws over WhatsApp en blijf op de hoogte met ons eigen WhatsApp-kanaal, die al bijna 38.000 volgers heeft.