© Apple

Apple Vision Pro komt naar Europa. Kan je de headset ook in Nederland kopen?

Apple Vision Pro komt naar Europa. Kan je de headset ook in Nederland kopen?

12 juni om 13:06
Laatste update: 12 juni om 13:43

Apple gaat de Vision Pro binnenkort ook in Europa verkopen. Dat liet het bedrijf weten tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC 2024. Maar de headset komt nog niet naar alle landen in Europa.

De Vision Pro is sinds februari te koop in de Verenigde Staten. Tijdens WWDC 2024 liet het bedrijf uit Cupertino weten dat nu ook een aantal andere markten aan de beurt zijn. Vanaf 13 juni kan je de headset vooruit bestellen in China, Hongkong, Japan en Singapore. De eerste exemplaren worden op 28 juni geleverd.

Daarna volgen Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk en het VK op 28 juni. De eerste Vision Pro’s worden in Europa vanaf 12 juli geleverd aan klanten. Het is nog niet bekend wanneer de headset naar Nederland of België komt. 

Kan je naar het buitenland gaan om er een te kopen?

Als je echt niet kan wachten, kan je er een bestellen in het buitenland, bijvoorbeeld in Duitsland of Frankrijk. Je gaat daar hoe dan ook een aardige som voor betalen. De Vision Pro kost in Europa 3.999 euro. Vooruit bestellen kan via de Apple Store-app. Als je dat wilt doen, moet je eerst je gezicht laten scannen om te bepalen welke maat bij jou past. Als later blijkt dat de maat niet juist is, kan je altijd nog terugkeren naar de Apple Store, hoewel dat wellicht een lange trip wordt.

Als je een Vision Pro koopt in het buitenland, zal je in Nederland wel niet kunnen rekenen op klantenservice in je lokale Apple Store. Dat komt omdat de headset in ons land nog niet op de markt is. Ook moet je niet verwachten dat de headset in het Nederlands werkt. De Vision Pro wordt voorlopig enkel beschikbaar in de talen van de landen en regio's waarin die wordt verkocht.

Meer Apple, of abonneer je op onze nieuwsbrief.