©Apple

'Apple Intelligence schiet van achterstand naar koppositie'

'Apple Intelligence schiet van achterstand naar koppositie'

12 juni om 16:35

Apple kaapt de term AI en maakt er Apple Intelligence van. Een gewaagde, best brutale zet – maar kunnen ze het waarmaken? Floris was bij de onthulling tijdens WWDC op Apple Park in de VS, en vertelt precies wat de AI van Apple anders en vooral beter belooft te doen dan die van de concurrentie.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts of ART19. Of in je favoriete podcast-app natuurlijk!

'AI for the rest of us', kopt Apple bij de bekendmaking van de nieuwe AI-functies voor iPhone, iPad en Mac. Kunstmatige intelligentie die precies weet wat er allemaal op je telefoon of computer staat, en voor jou aan het werk gaat om die informatie te verzamelen, te ordenen, op te ruimen en te verbeteren. Een grote belofte, die doelgericht door Apple gemaakt wordt. En dan waren er nog veel meer nieuwe functies voor iOS, macOS en de rest – Erwin bespreek het allemaal met Floris, die op Apple Park in de VS ontwikkelaarscongres WWDC bijwoont.

Verder in deze aflevering: wereldwijde verkoop van EV’s en plug-in hybrides dik in de plus, Fairphone boekt groot verlies en een nieuwe app voor HBO Max.

Luister hier de Bright Podcast.

Tips uit deze aflevering:

Serie: Bodkin op Netflix. Over een stel podcastmakers die een dorpje in Ierland bezoeken voor een true cime-verhaal rond drie vermisten, van alles overhoop halen en lang verstopte feiten boven water krijgen.

Film: Porco Rosso van Studio Ghibli, van My Neighbor Totoro, Spirited Away en onlangs nog The Boy and The Heron. Porco Rosso is al wat ouder, maar zeker niet minder leuk. Het gaat bizar genoeg om de avonturen van een varkens-achtige piloot van een knalrood watervliegtuig, die in 1929 rond de Adriatische Zee vliegt en niks moet hebben van het opkomende fascisme. En dan is het vooral een prachtige, handgetekende film met veel humor. Zowel leuk in het Japans als in de Engelse dub, met veel bekende acteurs. Staat op Netflix.