Op deze nieuwe manier zet YouTube adblockers buitenspel

©Unsplash

Op deze nieuwe manier zet YouTube adblockers buitenspel
13 juni om 09:12
Laatste update: 13 juni om 20:00

YouTube is gratis en je betaalt door het bekijken van advertenties. Dat is de relatie die je hebt met het bedrijf. Door het gebruik van adblockers probeer je onder deze 'verplichting' uit te komen. YouTube test een nieuwe methode die het adblockers moeilijker maakt om reclames te verwijderen.

YouTube is niet blij met het gebruik van adblockers. Daarom probeert de videodienst van Google die op allerlei manieren te blokkeren. Vanzelfsprekend vertellen ze niet hoe ze dat doen. Die informatie ontvangen we weer van de adblockers zelf.

Serverside Ad Injection

Een adblocker detecteert wanneer je video wordt onderbroken door een extern stukje software. Deze verwijderen ze en daarmee kijk jij ononderbroken naar YouTube.  

Het lijkt erop dat het videoplatform een nieuwe manier van advertenties uitserveren test. Door deze al op de server van YouTube te injecteren zal de video als geheel worden aangeleverd bij de kijker. Hierdoor kan de adblocker het reclamegedeelte niet detecteren of verwijderen.

Wel of geen advertenties

YouTube biedt een alternatief en dat is het reclamevrije abonnement YouTube Premium. Als je geen reclames wilt zien, dan is dat de meest effectieve manier om daar onderuit te komen. Voor YouTube Premium betaal je in Nederland officieel 11,99 euro per maand, maar met deze lifehack is het abonnement veel goedkoper. 

Lees meer nieuws over YouTube en mis niets met onze nieuwsbrief.