Honor 200 serie Nederland

Honor 200 serie komt naar Nederland met focus op het perfecte portret

13 juni om 10:30

Honor was ooit het jeugdige B-merk van Huawei. Nu is het een zelfstandig merk met een premium uitstraling en focus op de camera.

Toen de heer Trump Huawei in de nekklem nam en de vooral de smartphone divisie sloopte werd Honor verkocht. Hierdoor ontsnapte het bedrijf aan de sancties en kon zelfstandig verder.

Honor 200

Het merk startte ooit met een focus op online en met de jongeren als doelgroep. In de afgelopen jaren heeft het merk (helaas) zijn focus verlegd naar premium uitstraling. Eerlijk is eerlijk de meeste toestellen hebben een prachtig design en ook technisch heeft het merk de afgelopen jaren goede stappen gezet. Dit komt allemaal terug in de nieuwe Honor 200 die op de paardenrenbaan in Parijs werd gepresenteerd. Het grootste gedeelte van de presentatie ging over het maken van portretten.

De afgelopen jaren hebben meerdere smartphone merken een samenwerking opgezet met fotografie merken. Denk aan OnePlus met Hasselblad en Xiaomi met Leica. Honor heeft eenzelfde soort partnership gesloten met Harcourt. Een populaire Franse fotostudio beroemd om zijn portretten van de groten der aarde.

Het resultaat van deze samenwerking zijn een aantal filters, al dan niet met behulp van AI die de perfecte portretfoto voor je maken. Deze foto’s maak je met behulp van de vier camera’s op het toestel. Je krijgt een 50MP Portrait hoofdcamera, een  50MP Telephoto camera, een 12MP Ultra-wide en Macro camera. De selfies maak je met de 50MP Portrait Selfie camera.

Specificaties

Het beeldscherm is 6,78 groot en is enigszins gebogen naar de randen toe. In de software en de hardware van het scherm worden veel maatregelen genomen om je ogen te ontlasten. Zo kan het toestel zien of het dag of nacht is en de kleur aanpassen zodat er niet te veel van je ogen gevraagd wordt. 

De Honor 200 Pro is voorzien van een grote accu. Deze is 5200 Mah groot en kan bedraad met 100 watt geladen worden. Daarmee ben je in 15 minuten voor 50% opgeladen.Draadloos laadt je met 66 watt.Onder het scherm ligt een Snapdragon 8s Gen 3 chipset die werkt met 12GB aan werkgeheugen en 512GB aan interne opslag. Honor is er ook trots op dat ze het koelen van het apparaat onder controle hebben. Daar zal je als gebruiker niets van zien en weinig van werken, maar een te hoge temperatuur btengt de prestaties omlaag.

Magic Portal 

Honor gebruikt een eigen schil over Android heen. Magic OS heeft met Magic Portal een leuke en handige functie. Door het vasthouden van bijvoorbeeld een foto opent aan de zijkant een portaal waar je de foto snel kunt delen. Ik heb het getest en het is veel sneller dan wat ik nu gebruik.

Verder zal je wel weer het een en ander tegenkomen waar je als Europese gebruiker niks mee kan. Over de jaren heen hebben de meeste Aziatische merken wel geleerd wat op de Europese markt gangbaar is en dit ook toegepast in hun software.

Honor komt weer naar Nederland

Wanneer ik het goed geteld heb zal het de vierde keer zijn dat Honor zichzelf introduceert op de Nederlandse markt. Vertegenwoordigers van het merk vertellen dat de Honor 200 serie op 1 juli op de Nederlandse markt geïntroduceerd zal worden.

De Honor 200 verschijnt in drie smaken. De Honor 200 Lite heeft 8GB werkgeheugen met 256 GB aan opslag voor 329 euro. De Honor 200 zalin twee configuraties komen, de 8/256 versie kost 599 euro en de 12/512 versie kost 649 euro. Wanneer je voor het beste van het beste gaat uit deze serie betaal je 799 euro voor de 12/512 versie.