©Unsplash

'Apple Watch Series 10 krijgt grotere schermen in dunnere behuizing'

'Apple Watch Series 10 krijgt grotere schermen in dunnere behuizing'

17 juni om 13:02

Er gaan al langer geruchten over een dunnere Apple Watch Series 10 die later dit jaar moet verschijnen. Nu worden voor het eerst schermformaten genoemd, die een stapje omhoog gaan.

De Apple Watch heeft al jarenlang hetzelfde fysieke formaat: 41 en 45 millimeter. Voorheen was dat 40 en 44 millimeter, en hoewel de kastgrootte hetzelfde bleef, nam de schermruimte toe vanwege dunnere schermranden. Dat gaat nu weer gebeuren, schrijft de bekende analist Ming-Chi Kuo. Apple zou werken aan twee nieuwe modellen van de Apple Watch, in de formaten 45 en 49 millimeter.

De Apple Watch Ultra heeft al een scherm van 49 millimeter en is een slag groter dan de 45 millimeter Apple Watch. Mogelijk blijven de nieuwe Apple Watches qua kastgrootte echter dicht bij de huidige modellen, en krimpen vooral de schermranden nog verder.

Veel dunner, nieuwe bandjes

Apple zou wel van plan zijn om die behuizing voor het eerst sinds het ontstaan van de Apple Watch grondig te vernieuwen. Die behuizing is al die jaren ongeveer even dik gebleven, met als voordeel dat de bandjes van alle Apple Watches op elk model passen, zolang het maar dezelfde maat is. Dat zou veranderen bij de nieuwe, dunnere Apple Watch die gebruik zou maken van een nieuw soort magnetisch bandje.

Kuo zegt niks over die nieuwe bandjes, maar herhaalt wel dat de Watch zelf dunner wordt. De Apple Watch is de afgelopen vijf modellen eigenlijk al even dik, met 10,7 millimeter. De stevigere Ultra is zelfs 14,4 millimeter dik, maar spreekt met zijn grotere scherm en vernieuwende ontwerp kennelijk wel veel mensen aan.

Apple zou ondertussen van plan zijn om meer van zijn producten veel dunner te maken. Onlangs was de iPad Pro als eerste aan de beurt, met meteen het predikaat 'dunste Apple-product ooit'. Apple zou nu ook zo'n afslankdieet willen geven aan de Apple Watch, de iPhone en de MacBook. Vermoedelijk volgt die dunne iPhone pas volgend jaar, maar verschijnt de dunnere Apple Watch Series 10 dit jaar.

Meer Apple Watch en mis niets met onze Bright-app.