©Freepik

WhatsApp verbetert de belfunctie in een grote update, dit is er nieuw

WhatsApp verbetert de belfunctie in een grote update, dit is er nieuw

13 juni om 19:42
Laatste update: 13 juni om 20:40

Het bellen via WhatsApp krijgt met een nieuwe update een aantal verbeteringen. Behalve een verbeterde audio- en videokwaliteit komen er ook nieuwe functies die handig kunnen zijn tijdens groepsgesprekken.

WhatsApp zegt dat de gesprekken via de app op smartphones een verbeterde ruis- en echo-onderdrukking krijgen. Dat is te danken aan de invoering van de nieuwe MLow-codec, wat volgens moederbedrijf Meta de 'belbetrouwbaarheid verbetert'. "Geluid klinkt helderder, zelfs als je een slechte verbinding hebt of een ouder apparaat gebruikt", aldus Meta

Ook krijgen videogesprekken via WhatsApp een hogere resolutie, als je verbinding daar snel genoeg voor is.

Audio delen en spreker als eerste getoond

Een nieuwe functie is dat je bij het delen van je scherm nu ook je audio kunt delen. Dat is handig als je samen op afstand naar video’s kijkt. Met een andere nieuwe functie zie je meteen wie er aan het woord is. De spreker wordt dan automatisch gemarkeerd en als eerste op het scherm getoond. 

Bovendien kunnen er nu tot wel 32 mensen deelnemen aan gesprekken op al je apparaten. Op mobiele apparaten was 32 personen al langer de limiet, maar op de desktop-apps van WhatsApp was dat aantal tot nu toe lager. 

Favorietenfunctie

Eerder deze week bleek dat WhatsApp ook zijn nieuwe favorietenfilter uitrolt naar Android- en iOS-gebruikers. Met dat filter bovenaan de chats ga je sneller naar de gesprekken met mensen en groepen die voor jou het belangrijkste zijn. 

Lees meer over WhatsApp en blijf op de hoogte met ons populaire WhatsApp-kanaal.