©Signify

Philips Hue onthult nieuwe lichtstrip, spots, slaap-lamp en meer

Philips Hue onthult nieuwe lichtstrip, spots, slaap-lamp en meer

18 juni om 09:44
Laatste update: 18 juni om 11:54

Philips Hue heeft weer een reeks nieuwe producten onthuld. De eerder uitgelekte nieuwe lichtstrip is nu officieel, maar er is meer, zoals de Twilight-lamp voor naast het bed.

De nieuwe lichtstrip van Philips Hue lekte vorige week al uit, nu is de Hue Solo lightstrip officieel. Het voordeel van de Solo is dat 'ie in zijn eentje lang genoeg is om een groot oppervlak te verlichten. Tot nu toe moest je de lichtstrip per 2 meter kopen, de Solo is er zelfs in 10 meter.

Ook zijn er versies van 3 en 5 meter. Allemaal snijdbaar, zodat je de stip precies zo lang kan maken als je wil. De Hue Solo lightstrip heeft een opbrengst van 1700 lumen en geeft zowel wit als gekleurd licht. De lichtstrip kost in 3 meter 69,99 euro, in 5 meter 89,99 euro en in 10 meter 159,99 euro.

Twilight nachtlamp met twee lichtbronnen

Er gingen ook al geruchten over deze Twilight-lamp voor naast het bed. Het nachtlampje heeft een leeslampje onder een kapje, zoals veel andere nachtlampjes. Maar op de 'rug' van het lampje zit nog een strook verlichting, die tegen de muur kan schijnen.

Door dat samenspel van twee lampen heeft de Twilight volgens Hue-maker Signify zelfs drie functies. Het is een leeslamp, sfeerverlichting en slaap- en ontwaakverlichting. Met zijn ColorCast-technologie kan de lamp de zonsondergang en zonsopkomst nabootsen, zodat je prettig gaat slapen en weer wakker wordt. Er zijn verschillende scènes die je laten slapen of ontwaken met het soort licht dat jij prettig vindt. De Philips Hue Twilight is er in zwart of wit en kost 279,99 euro.

Nieuwe Lightguide-vormen

Ook het aanbod peertjes is uitgebreid, met meer vormen van de opvallende Lightguide-lampen. Dat is het moderne antwoord op lampen met een retro gloeidraad in het midden. Bij deze peertjes zit er een modern ogende kern in het midden van de lamp.

De peertjes waren er al in ellips-vorm, en zijn er nu ook in andere bekende Hue-vormen: kleine bol, grote bol, driehoekig en Edison. De Lightguide-lampen geven licht in alle kleuren, en kosten 79,99 of 99,99 afhankelijk van de vorm. Ook is er een bijpassende 3D-geprinte voet voor de Lightguide-lampen, verkrijgbaar in de kleuren salie, zand en glanzend zwart. Die kost in een bundel met een Lightguide-lamp 159,99 euro.

Spots en plafondlamp

Verder: de nieuwe Hue Datura plafondlamp, een rond plafondpaneel met twee afzonderlijk regelbare lichtbronnen in wit en gekleurd licht. 299,99 euro voor een doorsnede van 38,4 centimeter, 399,99 euro voor een doorsnede van 57,4 centimeter.

En als laatste: nieuwe inbouwspots. De Hue Slim Recessed Light zijn er in zwart of wit. Met een doorsnede van 90 mm kost 'ie 89,99 euro per stuk, voor 170 mm betaal je 109,99 euro. Ook zijn er vernieuwde GU10-spots voor bestaande armaturen in het plafond, in wit en kleur voor prijzen vanaf 21 euro.

Meer smart home en mis niets met onze Bright-app.