Nieuwe Philips Hue-lightstrip op komst: dunner, langer en goedkoper

©Signify

Nieuwe Philips Hue-lightstrip op komst: dunner, langer en goedkoper
14 juni om 16:31

Het lijkt er op dat je binnenkort voor een lagere prijs meer van je huis kunt verlichten, als je van Philips Hue houdt. Een nieuwe lightstrip is gelekt, met een nieuw design.

Hoewel de lightstrip nog niet officieel is onthuld, is de nieuwe Philips Hue-lamp al wel opgedoken in de webshop van Best Buy. De lightstrip is niet alleen interessant door de lengte van vijf meter, maar ook de relatief lage prijs is opvallend. De lightstrip wordt aangeboden voor 89,99 dollar, wat hier neer zou komen op zo'n 100 euro.

Op dit moment is er geen Philips Hue-lightstrip van vijf meter verkrijgbaar, maar je koopt er eentje van 2 meter waar je stukken aan toevoegt. In de officiële Philips Hue-winkel betaal je 89,99 euro voor de strip van twee meter en vervolgens 24,99 euro per extra meter.

Ook het design van de lightstrip lijkt wat aangepast. De lamp oogt dunner dan de vorige versie. En hoewel je de lightstrip wel kunt inkorten, is het waarschijnlijk niet mogelijk om deze verder te verlengen. Het is nog niet duidelijk of het vernieuwde design ook in andere maten aangeboden gaat worden.

Meer info over de nieuwe bedlamp

Ook is er meer informatie beschikbaar over het Philips Hue-bedlampje dat eerder al gelekt was. Volgens Hueblog krijgt de lamp de naam Twilight. Niet enkel komt er licht onder het lampenkapje vandaan, maar er schijnt ook licht vanaf de achterkant van de lamp. Door beide lichtbronnen te combineren simuleert de Twilight het gevoel van een zonsopgang en zonsondergang.

Lees meer over Philips Hue, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.