©Amazon

Amazon brengt Luna cloudgaming-abonnement uit in Nederland

Amazon brengt Luna cloudgaming-abonnement uit in Nederland

19 juni om 16:58

Luna Cloud Gaming is een alternatief voor diensten als Xbox Game Pass en Nvidia GeForce Now: games spelen met enkel een controller, zonder dat je een pc of spelcomputer nodig hebt. Vanaf nu ook in Nederland beschikbaar.

Bij cloud gaming zit de spelcomputer in de cloud, of met andere woorden: hij staat in een datacenter. En dat werkt beter als je zelf een hoop datacenters hebt, dus is het logisch dat Amazon ook zo'n dienst heeft. Luna is er nu eindelijk ook in Nederland, en bestaat uit een abonnement een bijpassende Luna-controller.

De Luna Controller maakt direct via wifi verbinding met de servers van Amazon, en heeft dan een zo snel mogelijke verbinding met de game die je op je beeldscherm ziet. Dat kunnen veel verschillende schermen zijn: Luna werkt op onder meer Fire TV, PC, Mac, Chromebook, iPhone, iPad, mobiele Android-apparaten en bepaalde Smart tv's van Samsung en LG. De Luna Controller kost 69,99 euro en wordt eind juni geleverd. Het is ook mogelijk om via de Luna Controller-app voor iOS of Android Luna-games te spelen met je smartphone als controller.

Verschilende abonnementen

Luna kan op verschillende manieren gebruikt worden. Amazon heeft zelf een Luna+-abonnement van 9,99 euro per maand. Dan krijg je toegang tot ruim 100 games. Het gaat om titels als Sonic Mania, Spongebob: Battle for Bikini Bottom, Batman: Arkham Knight en Middle-Earth: Shadow of War. Daarnaast hebben Luna+-abonnees toegang tot dezelfde voordelen op Luna als Prime leden, waaronder Fortnite en de mogelijkheid om Ubisoft en GOG PC games die ze bezitten op Luna te spelen.

Over Ubisoft gesproken: Ubisoft+ is ook beschikbaar via Luna. Dan stream je de allernieuwste games van Ubisoft naar je scherm en controller, zoals Skull and Bones, Avatar: Frontiers of Pandora en Assassin's Creed: Mirage. Dan heb je het Premium-abonnement van 17,99 euro per maand nodig, voor 7,99 euro per maand krijg je toegang tot een wisselende selectie oudere Ubisoft-games zoals Far Cry 6, Assassin's Creed Valhalla en Watch Dogs.

En ben je meer van de lichte games? Dan speel je via Jackbox Games à 4,99 euro partyspellen als Quiplash, Trivia Murder Party en Drawful.

Meer games en mis niets met onze Bright-app.