WhatsApp doet Modern Family-reünie voor reclame, maar is daar net te laat mee

©Meta

WhatsApp doet Modern Family-reünie voor reclame, maar is daar net te laat mee
18 juni om 15:33

Meta brengt de cast van komedieserie Modern Family samen voor een reclame, maar dankzij iOS 18 voelt de boodschap al verouderd.

Het mag wat kosten bij Meta, want vier acteurs van hitserie Modern Family zijn bij elkaar gebracht voor een reclame over WhatsApp. De reclame is zelfs gefilmd in de stijl van de komedieserie, waarvan in 2020 het laatste seizoen werd uitgezonden.

De boodschap is dat een groepschat in WhatsApp fijner is dan een groepschat met de standaard berichten-apps, omdat iOS en Android niet goed met elkaar samenwerken.

Specifiek veranderen berichten die via Android zijn gestuurd in mms'jes, waardoor bijvoorbeeld foto's met enorm lage kwaliteit aankomen. Berichten van Android-gebruikers zijn tevens groen, terwijl berichten van andere iOS-gebruikers blauw zijn.

RCS in iOS 18

Het heeft waarschijnlijk een tijdje geduurd tot de reclame is gemaakt, want de timing is een beetje onhandig. Apple introduceert na lang aandringen van Google namelijk ondersteuning voor RCS in iOS 18, waarmee deze problemen worden opgelost.

RCS kun je zien als de opvolger van sms, waarmee foto's wel in hoge resolutie worden verzonden en je onder andere kunt zien of iemand aan het typen is. Toch is die upgrade voornamelijk in de Verenigde Staten relevant, omdat groepschats in Nederland meestal toch al via WhatsApp worden gevoerd.

Lees meer over WhatsApp, of blijf op de hoogte via de Bright-app.