©FromSoftware

Elden Ring is door een bug niet speelbaar op Steam Deck

Elden Ring is door een bug niet speelbaar op Steam Deck

22 juni om 22:15

Elden Ring is deze week extra populair omdat de Shadow of the Erdtree-uitbreiding is verschenen. Maar de game is niet op elk platform even populair: gamers met een Steam Deck zijn iets minder blij met Elden Ring.

Samen met de update Shadow of the Erdtree is er een patch gekomen om de game technisch te verbeteren. Hoewel er zeker verbeteringen zijn, is er voor Steam Deck een grote verslechtering gekomen: de game is bij sommige mensen volledig onspeelbaar geworden. Het gaat om patch 1.12.

FromSoftware zegt sorry

Ontwikkelaar FromSoftware meldt op X dat het hard werkt aan een fix om te zorgen dat mensen met de handheld van Valve gewoon weer goed kunnen spelen. Je kunt het ook zelf voorkomen, maar dat is wel een stressvolle oplossing: je mag de game niet langer dan vijf minuten inactief laten zijn. Dat betekent een broodje smeren in een razend tempo en je Steam Deck meenemen naar het toilet. FromSoftware laat weten nog geen datum en tijd te hebben voor de hotfix. Die wordt nog apart aangekondigd. 


Mocht je toch die vijf minuten laten verstrijken, dan accepteert de game geen input meer. Je kunt dan nog wel iets proberen: een harde reset, maar wij raden dat af. Zo’n reset kan ervoor zorgen dat je je voortgang kwijt bent en dat is in een uitdagende game als Elden Ring veel werk dat je dan opnieuw moet doen.

Elden Ring op Steam Deck

De update zorgt voor nieuwe haarstijlen om te kiezen wanneer je je personage aanmaakt of aanpast en de optie om de Spirit Steed Torrent op te roepen in het laatste gevecht van de hoofdgame. FromSoftware biedt zijn excuses aan voor het ongemak met de Steam Deck. 

Lees de Bright-review van Steam Deck en meer over games.