Vete Apple-EU: iPhone-gebruiker de dupe?

©Freepik

Bright Podcast: is vete tussen Apple en de EU een zegen of is gebruiker de dupe?
26 juni om 16:56

Apple gaat volgens de EU niet ver genoeg met het gelijkmaken van het app-speelveld op zijn apparaten. Apple loopt daarom risico op een mega-boete. En door dezelfde wet durft Apple zijn nieuwe AI-functies straks niet meteen in de EU uit te brengen, of is er meer aan de hand?

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts of ART19. Of in je favoriete podcast-app natuurlijk!

Naast de bijna-vete tussen Apple en de Europese Commissie bespreken we in deze aflevering van de Bright Podcast ook: weer een Nederlandse thuisbatterij, opvallende samenwerking tussen Volkswagen en Rivian en het volgende Google Pixel-evenement komt veel vroeger dan verwacht.

In deze aflevering refereren we aan dit artikel van M.G. Siegler en dit artikel met citaten van Eurocommissaris Margrethe Vestager (Medediging) van NU.nl.

Luister hier de Bright Podcast.

Sponsor:

Krijg 60 procent korting op een abonnement op Incogni, een dienst die je online-privacy verbetert. Incogni laat jouw gegevens verwijderen bij datahandelaren. Ga naar: incogni.com/bright

Tips uit deze aflevering:

App: Gentler Streak, een veelzijdige maar vooral heel vriendelijke fitnesscracker voor je iPhone en Apple Watch. Je kan pauze-dagen nemen zonder je 'streak' te verbreken en die streak is ook wat vriendelijker. De app pusht je niet om steeds het uiterste te geven, maar probeert juist met de zachte hand een stijgende lijn aan te houden. Want je kan beter langer doen over een gestage stijging, dan jezelf een blessure bezorgen met te grote ambities.

App: Binge, voor streaming lovers, van de makers van TVGids.nl. Je kan aanvinken welke streaming-apps je gebruikt, en krijgt dan kijktips. Ook kun je bijhouden wat je kijkt, zodat je ziet of er nieuwe seizoenen zijn. En je kan goed zien welke films en series op dit moment in Nederland beschikbaar zijn, en op welke dienst. Daar waren al wel andere opties voor, maar niet eerder specifiek gericht op de Nederlandse kijker. Gratis te downloaden voor Android en iOS.