©Freepik

Je AirPods hebben een update die een belangrijk probleem oplost

Je AirPods hebben een update die een belangrijk probleem oplost

26 juni om 22:53

Apple is begonnen met de uitrol van een nieuwe update voor alle AirPods. Ook een aantal Beats-oordopjes krijgen een software-update. De update lost een belangrijk veiligheidsprobleem op.

De nieuwe update lost een probleem op dat het mogelijk maakte voor aanvallers om toegang te krijgen tot AirPods en oordoppen van het Apple-merk Beats. Dat kon door een kwetsbaarheid in het bluetooth-systeem. Dat laat Apple weten op zijn website. "Als je hoofdtelefoon een verbindingsverzoek zoekt met een van je gekoppelde apparaten, kan een aanvaller binnen het bluetooth-bereik mogelijk het beoogde bronapparaat nabootsen en toegang krijgen tot je hoofdtelefoon."

De software-update die dit beveiligingslek dicht is er voor alle versies van de AirPods. Ook de Beats Powerbeats Pro en de Beats Fit Pro krijgen de update. 

Zo gaat het updaten

Gebruikers hoeven zelf niets te doen om de update te ontvangen. Apple zegt dat apparaten zichzelf updaten wanneer ze worden opgeladen. Ze moeten zich wel binnen bereik van je iPhone, iPad of Mac bevinden. Een van die apparaten moet bovendien verbonden zijn met wifi. Als je geen toegang hebt tot een Apple-apparaat, kan je de update ook laten uitvoeren bij een Apple Store of een erkende serviceprovider. 

Nieuwe AirPods-functies in iOS 18

Met de komst van iOS 18 dit najaar krijgen de AirPods ook weer een grote update. Zo kun je dan met de AirPods op een nieuwe manier Siri bedienen met hoofdbewegingen. Ook krijgen de AirPods Pro vanaf iOS 18 de nieuwe Voice Isolation-technologie, die met AI ervoor zorgt dat je stem in rumoerige omgevingen beter te verstaan is.

Lees meer nieuws over Apple en mis niets met onze Bright-app.