©Hyundai

Dit is de betaalbare elektrische auto van Hyundai

Dit is de betaalbare elektrische auto van Hyundai

27 juni om 22:52
Laatste update: 27 juni om 23:02

Er komen steeds meer betaalbare EV's aan. Hyundai doet ook mee in dit segment met zijn nieuwe Inster. Wat valt er op aan Hyundai's goedkoopste EV?

De Dacia Spring is nog steeds de goedkoopste elektrische auto in Nederland, maar met gebrekkig snelladen en minimale binnenruimte doe je daar wel wat offers. Maar met de komst van de Renault 5, de Citroën ë-C3 en meer kleine elektrische auto’s wordt het dringen op de markt tussen de 20.000 en 25.000 euro.

De Inster wordt Hyundai’s goedkoopste elektrische auto. Hij is gebaseerd op een brandstofaangedreven auto genaamd Casper, die alleen in Zuid-Korea te koop is. Daarom noemt Hyundai hem niet de Ioniq 1, maar krijgt hij een naam die beter bij de rest van de familie past.

Rijbereik

De EV komt beschikbaar met een accupakket van 42 kWh óf 49 kWh. Voor een rijbereik van zo’n 355 kilometer voor de grote accu. Met de 115 pk aan boord is een sprintje naar de 100 in 10,6 seconden geklaard.

Ten opzichte van de Dacia Spring valt vooral op dat de Inster standaard kan snelladen met 85 kW. Apple Carplay is gelukkig ook sowieso aan boord op een flink touchscreen in het midden van het dashboard. 

Auto als stopcontact gebruiken

Ook leuk: je kunt de Inster als stopcontact gebruiken. In het interieur zit een 230V stopcontact waar je huishoudelijke apparaten op kunt aansluiten.

De Hyundai Inster komt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2025 in Nederland op de markt.

Lees meer nieuws over elektrische auto’s en blijf op de hoogte met onze nieuwe app.