©Freepik

YouTube belooft te komen met nieuwe Premium-abonnementen

YouTube belooft te komen met nieuwe Premium-abonnementen

28 juni om 01:51
Laatste update: 28 juni om 10:53

YouTube wil zijn Premium-abonnees meer opties bieden en zegt ook te werken aan 'nieuwe abonnementen'. Bovendien heeft YouTube Premium weer een aantal nieuwe functies gekregen.

YouTube wil binnenkort zijn abonnementsdienst YouTube Premium gaan uitbreiden, schrijft het bedrijf in een communitypost. Er moeten ‘meer abonnementsopties’ komen, evenals 'nieuwe abonnementen'. "Ook onderzoeken we manieren waarop je de voordelen van je abonnement met je vrienden kunt delen."

In het bericht licht YouTube niet toe wat de nieuwe abonnementen inhouden. Het zou een hint kunnen zijn op de terugkeer van het goedkopere Premium Lite-aanbod. Ook is nog niet duidelijk welke abonnementsvoordelen je zou kunnen delen met anderen.

Met YouTube Premium kijk je reclamevrij naar video's en kun je ze op de achtergrond afspelen. Bovendien kun je video’s downloaden om ze offline te kijken en krijg je toegang tot de muziekdienst YouTube Music. Verder zijn er nog een reeks functies en opties exclusief voor Premium-abonnees. 

Nieuwe functies

Een van de nieuwste functies van YouTube Premium is 'jump ahead', waarmee je dankzij AI automatisch naar het belangrijkste deel van een video gaat. Die functie is nu op Android gelanceerd voor de eerste gebruikers en verschijnt volgens YouTube in de 'komende weken' ook op iOS. Ook nieuw is dat Premium-gebruikers op Android naar YouTube Shorts kunnen kijken in de picture-in-picture-modus.

YouTube Premium-abonnees kunnen zich ook aanmelden om toegang te krijgen tot een paar experimentele nieuwe functies. Daaronder is de mogelijkheid om automatisch een reeks Shorts te downloaden op je smartphone, zodat je die ook als je offline bent kunt kijken, bijvoorbeeld in het vliegtuig. Ook kunnen Amerikaanse YouTube-gebruikers een AI-assistent proberen, waarmee ze kunnen chatten. Verder is een herontworpen videopagina op de desktop te testen.

Goedkoper abonnement via andere landen

YouTube Premium kost in Nederland 11,99 euro per maand. De prijzen in sommige landen zijn veel lager. Zo kost Premium in Argentinië, India en Turkije slechts tussen de 1 en 2 euro. Hierdoor hebben sommige gebruikers via een VPN een voordeliger abonnement genomen in een goedkoper land. YouTube begon echter onlangs met het annuleren van zulke abonnementen die in een ander land zijn afgesloten.

Naast het individuele abonnement heeft YouTube Premium ook een goedkoper studentenabonnement van 6,99 euro per maand en een gezinsabonnement van 17,99 euro. Wereldwijd hebben YouTube Premium en Music inmiddels samen meer dan 100 miljoen abonnees.

Lees meer nieuws over YouTube en blijf op de hoogte met ons populaire WhatsApp-kanaal.