Deze betaalbare e-bike is van een nieuw Nederlands merk

©Voltara

Deze betaalbare e-bike is van een nieuw Nederlands merk
24 juni om 23:49
Laatste update: 24 juni om 23:54

Amslod is een bekende naam op de Nederlandse e-bike-markt, maar het bedrijf achter de elektrische fietsen en winkels komt nu met een nieuw zustermerk: Voltara. De 'betaalbare' e-bike van Voltara is binnenkort te koop en is gericht op mensen die nog niet eerder een elektrische fiets hadden.

Na een zwaar jaar voor de Nederlandse e-bike-fabrikanten zit de verkoop van elektrische fietsen inmiddels weer in de lift. Na de doorstart van VanMoof en Qwic duiken er ook weer nieuwe e-bike-merken op. Zo komt Amslod, of beter gezegd het moederbedrijf Dutch E-Mobility Group, binnenkort met een nieuw merk voor 'betaalbare' elektrische fietsen: Voltara. De eerste e-bike van Voltara is de Alta, die de komende weken in de winkels verschijnt en scherp geprijsd is.

Middenmotor

De Voltara is volgens het bedrijf 'ontworpen voor jouw allereerste kennismaking met elektrisch fietsen'. De e-bikes van Voltara krijgen een batterij die in het frame zit. Op een beknopte webpagina staan al wat details over de Voltara Alta en een afbeelding waarop de slanke e-bike te zien is.

De Alta krijgt een middenmotor van leverancier Vinka met een 50 Nm-koppel. De fiets heeft een 360 Wh-accu, goed voor een actieradius tot 90 kilometer. Verder beschikt de Alta over schijfremmen, Shimano Nexus 3 versnellingen, en een schermpje dat in het stuur is verwerkt.

De Voltara Alta is eerst alleen in de fietswinkels van Amslod te koop. Volgend jaar kunnen de e-bikes van het nieuwe merk ook in andere fietsenzaken aangeschaft worden, zegt het bedrijf tegen Nieuwsfiets. "Met ons nieuwe merk richten we ons nadrukkelijk op consumenten, die voor het eerst een e-bike kopen. Denk daarbij aan scholieren, studenten of mensen van eind 30, begin 40 jaar oud, die altijd op een gewone fiets gereden hebben", aldus marketingmanager Dennis Wessels.

Prijs

De e-bike zal verkrijgbaar zijn als een unisex-model, in twee maten. De Voltara Alta kost 1599 euro. Met dat prijskaartje hebbben bedrijven als Tenways en Decathlon er dus weer een concurrent bij. 

Lees meer nieuws over elektrische fietsen en blijf op de hoogte met onze app.