© Nike

Slimme schoenen van Nike verliezen app: toch weer veters strikken met je handen

Slimme schoenen van Nike verliezen app: toch weer veters strikken met je handen

4 juli om 21:19

Zelfstrikkende schoenen met een app zijn natuurlijk enorm leuk, totdat de bijbehorende app opeens uit de App Store en Play Store wordt verwijderd en je weer je handen moet gebruiken.

Helaas voor de bezitters van de dure Nike Adapt schoenen is dat precies wat er gaat gebeuren. Nike stopt met het ontwikkelen van de slimme sneakers en daarmee komt er ook een eind aan de app.

Hoe moet je dan je veters strikken?

Gelukkig worden de schoenen niet onbruikbaar als de app verdwijnt. Via knopjes op de schoenen kunnen gebruikers de schoenen aan- en uitzetten, één voorinstelling opslaan en de veters losser en strakker doen. De lichtjes op de schoenen worden wel onbruikbaar, want die waren alleen via de app te bedienen.

De actie van Nike laat zien hoe belangrijk het is om je product ook zonder app te laten werken. Je wil immers niet dat slimme technologie onbruikbaar wordt omdat het bedrijf erachter besluit de app te stoppen.

Nog een maand

Als je Nike Adapt schoenen hebt, kan je de app nog tot augustus downloaden. Daarna kan je de app nog gebruiken als hij op je telefoon staat, maar als je een iPhone hebt zou hij wel van je apparaat kunnen verdwijnen tijdens een update. Ook kan je de app niet overzetten naar een nieuw toestel.

Nieuws over smart home en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.