Komt jouw Google Pixel 9 straks uit India?

©Unsplash

Komt jouw Google Pixel 9 straks uit India?
5 juli om 23:00
Laatste update: 5 juli om 23:17

Ben je van plan om straks een Google Pixel 9 aan te schaffen? Dan is de kans groot dat hij in India is gemaakt. Google lijkt de productie van zijn nieuwe Pixel-smartphones voor de Europese markt uit te besteden in het Aziatische land.

Het bedrijf maakte vorig jaar al bekend zijn smartphones in India te laten maken, maar benadrukte toen nog dat de lokale markt prioriteit zou hebben. Een nieuw gerucht van Moneycontrol duidt echter op productie voor de Europese en Amerikaanse markten.

De productie in India, die momenteel in de testfase zou zitten, komt volgens het gerucht steeds dichterbij. Als de testfase goed wordt doorlopen, moet de daadwerkelijke productie in september van start gaan. Dat is ongeveer een maand na het Made By Google-event op 13 augustus, waar de Pixel 9-smartphones waarschijnlijk onthuld worden. Volgens de website gaat het om zowel het basismodel van de Google Pixel 9 als de duurdere Pro-variant.

Pixel 9 uit India

De productie van het basismodel is volgens het gerucht in handen van Dixon Technologies, terwijl de Pro-modellen worden gemaakt in de fabrieken van Foxconn. Beide fabrikanten zijn gevestigd in het zuiden van India en zijn onderdeel van een productielijn die in de afgelopen twee jaar zou zijn opgezet. Dit jaar nog moeten er smartphones van Google van de productieband rollen, waaronder dus ook de Pixel 9.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.