©Nothing

Nothing onthult CMF Phone 1 met aanpasbaar uiterlijk, smartwatch en oordoppen

De allerleukste budget-telefoon is de CMF Phone 1 van Nothing, en ook het horloge is tof

8 juli om 14:57

De nieuwe producten van het nieuwe merk CMF trekken de aandacht: opvallend design, lage prijzen en unieke functies. Het Nothing-submerk onthulde een telefoon, een smartwatch en oordoppen.

Techmerk Nothing bestaat pas een paar jaar en trekt zelf al de aandacht met opvallend ontworpen, vaak transparante gadgets tegen een behoorlijk scherpe prijs. Met CMF is Nothing zijn eigen uitdager geworden: nog scherpere prijzen en een nog opvallender uiterlijk. Hier niet transparant, maar minstens zo strak ontworpen, met lekker felle kleur-opties en een aanpasbaar ontwerp.

CMF Phone 1: de leukst ogende smartphone

De gemiddelde smartphone is vooral strak, zodat je je persoonlijkheid met een hoesje kan toevoegen. De CMF Phone 1 is behoorlijk aanpasbaar en dat is in het uiterlijk terug te zien. Op de rug zitten vier schroeven, die je losdraait met het meegeleverde schroevendraaiertje. Kun je daarna de zwarte achterplaat verwisselen voor ene knaloranje of knalblauw exemplaar, of voor een mintgroene.

En onderaan de achterkant zit een groot rond punt dat je er ook af kan draaien. Daar schroef je dan een draagkoordop, of een kleine kickstand voor handsfree kijken. En bovenop de schroefjes kan je ook een kleine portemonnee voor pasjes klikken, magnetisch.

De specificaties van de CMF Phone 1 zijn prima voor de prijs die je straks betaalt. Een 6,67 inch 120Hz 1080p-amoledscherm bijvoorbeeld, en de chip is een MediaTek Dimensity 7300. Natuurlijk niet de snelste chip die er is, maar volgens CMF is dit wel de snelste telefoon in dit prijssegment. Achterop zit een 50MP-hoofdcamera, met daaronder nog een lens die wordt ingezet bij de portetmodus. Verder hebben we een forse 5000 mAh-accu met 33W-snelladen.

Deze Android-telefoon draait Nothing OS 2.6: de door Nothing verfraaide versie van Android met een geheel eigen uiterlijk. De Phone 1 krijgt de volgende twee Android-updates en vier jaar jaar beveiligingsupdates. Dat is ook meteen het grootste minpunt: je hebt toestellen in deze prijsklasse die langer nieuwe Android-versies krijgen, zeker toestellen van Samsung. De CMF Phone 1 is er in Europa in twee uitvoeringen: met 128GB opslag voor 239 euro en met 256GB opslag voor 269 euro.

Smartwatch en oordoppen

Ook nieuw van CMF: de Watch Pro 2. Met verwisselbare randen, waar de onlangs al op vooruitblikten. Zo kan je kiezen tussen randen met niet alleen verschillende kleuren, maar zelf een andere vorming. Ook kun je natuurlijk de bandjes verwisselen, zodat je ook hier meer controle hebt over het uiterlijk van het horloge.

Het horloge heeft een rond 1,32 inch amoledscherm dat ruim 100 door Nothing ontworpen wijzerplaten toont. Met widgets kun je ook zelf de wijzerplaat aanpassen, met informatie en/of sneltoetsen. Het horloge is ook geestig te bedienen: je kan zelf allerlei handelingen koppelen aan bepaalde polsbewegingen. Ook heeft dit horloge à la de Apple Watch een functionele kroon: draaien en drukken voor het bedienen van met name het app-menu.

De 305 mAh-batterij zou volgens Nothing toch genoeg moeten zijn voor een gemiddelde batterijduur van maar liefst 11 dagen. Op sport-gebied houdt 'ie 120 sporten bij, en is er onder meer een hartslagmeter, bloedzuurstofmeter en kan 'ie ook voor slaap-tracking worden gebruikt.

De keerzijde van de grote accuduur lijkt vooral een gebrek aan apps: een appwinkel is er niet, net als bij zijn voorganger. In plaats daarvan wordt het horloge geleverd met de knoppen om de meestgebruikte functies op je smartphone te besturen, zoals muziek, camera, spraakassistent en meer. De prijs is dan weer wel behoorlijk mals: 69 euro, in donker- of lichtgrijs, blauw of oranje.

En dan nog een setje oordoppen. De CMF Buds Pro 2 zijn in-ear, bieden noise-cancellation en ondersteunen ruimtelijk geluid en zelfs HiRes Audio en LDAC, draadloos. Uniek: op het doosje zit een draaiwiel waarmee je volume kan aanpassen en de muziek kan regelen. Je kan zelf aanpassen welke functies je aan het wieltje hangt in de app. Ook weer verkrijgbaar in zowel stemmig zwart en lichtgrijs, als in opvallender blauw en oranje. En dat hoeft maar 59 euro te kosten.

Meer Nothing en mis niets met onze Bright-app.