©Unsplash

Dit iconische Star Wars-personage bouw je straks na met Lego

Dit iconische Star Wars-personage bouw je straks na met Lego

10 juli om 20:15

Een van Star Wars’ bekendste mascottes is binnenkort verkrijgbaar als Lego-bouwsel. En het mooie: hij is wellicht nóg groter dan je verwacht.

Het gaat om de iconische droid C-3PO, die in het verhaal van Star Wars is gebouwd door Anakin Skywalker. Het figuur wordt ter ere van 25 jaar Lego Star Wars uitgebracht op 1 augustus. Het bouwsel kost 139,99 euro en telt 1138 stenen. Hij is ongeveer 38 centimeter hoog. De ledematen van C-3PO zijn vrijelijk te draaien en bewegen.

Van C-3PO’s onafscheidelijke maatje, de schattige R2-RD, is al een soortgelijke Lego-set beschikbaar. Heb je die ook, dan kun je C-3PO’s arm zo verstellen dat hij deze precies op het hoofd van R2-D2 houdt; een kenmerkend beeld dat ongetwijfeld nostalgische gevoelens zal oproepen. Overigens is de set van R2-D2 met 2314 stenen dubbel zo groot als die van C-3PO.

Feestelijk jubileum

De uitgave op zichzelf is niet de enige manier waarop het Star Wars-jubileum wordt gevierd: de set zelf bevat een speciaal informatieplaatje van C-3PO, waarop ook ruimte is voor het kleine Lego-figuur van het personage. Uiteraard maakt een mooi standaard, toepasselijk gekleurd alsof het de zanderige ondergrond van de woestijnplaneet Tatooine is.