Apple waarschuwt: 'Hou iPhone 12 op 15 cm afstand van pacemakers'
Voor de zekerheid

Apple waarschuwt: 'Houd iPhone 12 niet te dicht bij pacemakers'

25 januari 2021 om 09:26
Laatste update: 25 januari 2021 om 11:44

De nieuwe iPhone 12-toestellen en de bijbehorende accessoires gebruiken veel magneten. Apple waarschuwt gebruikers met pacemakers daarom om hun iPhone niet te dicht bij hun pacemaker te houden.

De magneten van de nieuwe iPhones zitten in een cirkelvorm achterop de toestellen, en op accessoires als hoesjes en kleine portemonnees. Apple heeft zijn ondersteuningspagina over de magneten in iPhone 12-toestellen zaterdag aangevuld, ontdekte MacRumors.

Apple stelt nu dat gebruikers met een pacemaker of interne defibrilator voor de zekerheid het beste minstens 15 centimeter afstand moeten bewaren tussen hun pacemaker en hun iPhone 12 en MagSafe-accessoire. Voor iPhone 12-modellen die draadloos opgeladen worden, raadt Apple een afstand van minstens 30 centimeter tot de pacemaker aan. De waarschuwing geldt voor de iPhone 12, 12 Mini, 12 Pro en 12 Pro Max, MagSafe-accessoires en de MagSafe- en MagSafe Duo-laders.

Onderzoek

Aanleiding voor de waarschuwing is waarschijnlijk een artikel van de medische publicatie Heart Rhythm Journal. Een onderzoek toonde eerder deze maand aan dat de iPhone 12 in een borstzak de werking van een pacemaker mogelijk kon verstoren.

De onderzoekers hielden een iPhone 12 vlakbij een zogenoemde implantable cardioverter-defibrillator. Het apparaatje liep vast zolang de iPhone in de buurt was. Apple waarschuwt voor het gebruik voor het gebruik van een iPhone 12 en MagSafe-accessoires bij zowel pacemakers als zulke interne defibrilatoren.

Je iPhone optimaal opladen? Let hier op: