Nieuwe Apple-laptops

'Massaproductie nieuwe MacBook Pro al begonnen'

9 augustus om 12:23
Laatste update: 9 augustus om 12:23

Apple is gestart met de massaproductie van de nieuwe MacBook Pro's, meldden bronnen bij leveranciers. De nieuwe laptops zouden onder meer miniled-schermen, snellere chips en een nieuw design krijgen.

De massaproductie van de nieuwe MacBook Pro is inmiddels begonnen, meldt het Taiwanese Digitimes op basis van bronnen bij leveranciers van Apple.

Apple wil volgens hen de komende maanden tussen 600.000 en 800.000 exemplaren van de nieuwe MacBook Pro's per maand verschepen. 

Miniled-schermen

De laptops zouden een nieuw ontwerp krijgen en beschikken over miniled-schermen. Met miniled lijkt het lcd-scherm meer op oled, met een zeer hoog contrast en diepere zwarttinten. Miniled werkt hiervoor met duizenden piepkleine ledjes in de achtergrondverlichting.

Er gaan al langer geruchten dat Apple dit najaar nieuwe MacBook Pro's lanceert. De laptops worden geproduceerd in versies met 14 inch en 16 inch schermen.

Snellere chip

Apple zou de MacBook Pro voorzien van snellere chips dan zijn eerste zelfontworpen M1-chip. De nieuwe chips zouden tien processorkernen bevatten, tegenover de acht in de M1-chip. De grafische chip zou keuze bieden uit 16 of 32 processorkernen, tegenover acht bij de M1. Bovendien zouden de nieuwe chips ondersteuning tot maximaal 64GB werkgeheugen hebben, waar dat bij de M1-chip stopt bij 16GB.

Apple is bezig alle nieuwe Mac-computers in zijn assortiment over te zetten van Intel-chips naar eigen chips. Die overstap werd in juni 2020 aangekondigd, in 2022 zouden alle Macs met Apple-chip geleverd moeten worden.

Mogelijk weer HDMI-poort en SD-kaartslot

De volgende MacBook Pro zou volgens persbureau Bloomberg een magnetische MagSafe-lader, meer aansluitingen en weer een HDMI-poort en SD-kaartslot krijgen.

De MacBook Pro die de afgelopen jaren te koop was had alleen twee of vier usb-c-poorten, waardoor professionele gebruikers klaagden over een gebrek aan aansluitmogelijkheden.

Nieuwe iPhones en AirPods

Het is nog de vraag wanneer Apple de nieuwe laptops zal aankondigen. In september houdt het bedrijf meestal het grote event waarop het de nieuwe iPhones presenteert. Mogelijk krijgen de nieuwe MacBooks later dit jaar een eigen event.

De iPhone 13 zou volgens de geruchten een grotere stap vooruit zijn dan de voorganger, met onder meer een snellere chip en verbeterde camera's. Het nieuwe cameraeiland zou het toestel iets dikker maken en de iPhone 13 krijgt mogelijk weer een vingerafdruksensor, dit keer ingebouwd in het scherm.

Naast de nieuwe iPhones en MacBooks zou Apple ook van plan zijn binnenkort de nieuwe AirPods-oordoppen te onthullen. 

Review: de nieuwe iMac (2021)