apple event nieuwe macbook pro 2021 airpods 3 appleevent
Apple-event

Apple-event vanavond: nieuwe MacBook Pro verwacht

17 oktober om 22:00
Laatste update: 18 oktober om 17:34

Apple onthult vanavond weer nieuwe producten. Tijdens de presentatie wordt onder meer een nieuwe MacBook Pro verwacht.

Bright doet verslag van het Apple-event, volg ons op Twitter, Facebook en Instagram.

Naar verwachting presenteert Apple vanavond een nieuwe versie van de MacBook Pro. De nieuwe MacBook Pro zou verschijnen in 14 en 16 inch versies en zouden beschikken over een krachtigere versie van Apple's eigen M1-chip. De laptop is vooral op veeleisende, professionele gebruikers gericht.

Volgens Bloomberg krijgt de nieuwe versie van Apple's M1-chip meer kernen: de M1 heeft er acht, de nieuwe zou tien processorkernen hebben. Daarvan zijn acht kernen bedoeld voor zware taken, en twee voor lichter. Ook zou er keuze zijn uit twee grafische opties, de ene met 16 en de andere met 32 grafische kernen. De nieuwe chips zouden de namen 'M1 Pro' en 'M1 Max' krijgen. 

Van Intel-chips naar eigen chips

Vorig jaar gaf Apple het goedkoopste model van de MacBook Pro al de eigen M1-chip in plaats van een Intel-chip. De nieuwe, krachtigere chips komen volgens Bloomberg later ook naar andere Macs.

Apple kondigde in juni 2020 aan zijn Mac-computers na jaren van Intel-chips te gaan voorzien van chips uit eigen huis. Apple verwachtte toen dat de overstap zo'n twee jaar zou duren. Als ook de nieuwe MacBook Pro's de eigen Apple-chips hebben gekregen, resteren alleen de 27-inch iMac en Mac Pro als de laatste Macs met Intel-chips.

Verbeterd scherm en meer poorten

Mogelijk krijgt de nieuwe MacBook Pro ook een miniled-scherm. Zo'n scherm heeft een fijnmaziger backlight en daarmee een hoger contrast, zonder de nadelen van een oled-scherm.

Ook gaan er geruchten dat het scherm een hogere, maximale verversingssnelheid van 120 Hz krijgt. Dat maakt onder meer soepeler scrollen en gameplay mogelijk. 

Verder zou de nieuwe MacBook Pro geen Touch Bar meer hebben, terwijl poorten zoals HDMI en SD-kaart na jaren van afwezigheid weer zouden terugkeren, net als de MagSafe-oplader.

Mac Mini

Wellicht presenteert Apple ook een high-end versie van de Mac Mini met dezelfde snellere chip als in de nieuwe MacBook Pro. Volgens geruchten zou de nieuwe Mac Mini compacter zijn en een plexiglas-achtige bovenkant hebben.

Nieuwe AirPods

In september kondigde Apple tijdens een event de nieuwe iPhone 13, de Apple Watch Series 7 en twee nieuwe iPads aan.

Het wachten is nog altijd op de nieuwe versie van de geruchten gaan. Of Apple de nieuwe oordoppen vandaag al onthult, blijft de vraag.

De nieuwe AirPods zouden lijken op de AirPods Pro, met kortere steeltjes, rondere oordoppen en een breder, korter oplaaddoosje. De nieuwe AirPods zouden geen rubberen oortips hebben en geen actieve ruisonderdrukking.

Review: iPhone 13