Apps los van telefoon-versie

WhatsApp werkt aan eigen apps voor iPad en Android-tablets

whatsapp voor iPad Android tablet los van smartphone mobiele app binnenkort
23 augustus 2021 om 13:35
Laatste update: 23 augustus 2021 om 13:57

WhatsApp werkt aan versies van zijn app voor iPad en Android-tablets. De tablet-versies staan op zichzelf en werken los van de telefoon-versie van WhatsApp.

WhatsApp werkt tot nu toe alleen op smartphones met een simkaart erin. De desktop-versie en WhatsApp for Web werken alleen zolang die gekoppeld zijn met de smartphone. Daar komt binnenkort verandering in, meldde WhatsApp in juli. WhatsApp werkt binnenkort op maximaal vijf apparaten tegelijk, onafhankelijk van de telefoonversie.

Een belangrijke stap naar dat moment is al gezet, meldt WABetaInfo. WhatsApp is begonnen aan tablet-versies van zijn apps voor iOS en Android. Binnenkort zijn die apps dus ook te gebruiken op de iPad en Android-tablets, apparaten waarop WhatsApp tot nu toe niet makkelijk bruikbaar was.

Tablet-versie onderdeel van bestaande apps

WhatsApp voor iPad is volgens WABetaInfo geen web-app, maar onderdeel van de zogenoemde native iOS-app. De app werkt zelfstandig, en dus zonder koppeling met de iPhone- of Android-versie van WhatsApp. De iPad-versie is onderdeel van een aanstaande bètaversie van WhatsApp.

Het is nog niet bekend wanneer WhatsApp de tablet-versies van zijn app voor alle gebruikers beschikbaar maakt. Het bedrijf moet daarvoor een knop omzetten wat betreft de beveiliging van de populaire app. Berichten worden namelijk versleuteld verstuurd, zodat alleen zender en ontvanger ze kunnen lezen. Omdat de ontvanger straks niet alleen een telefoon heeft maar ook een tablet, laptop of ander apparaat, moet WhatsApp de achterkant van zijn app deels opnieuw opbouwen.

Review Samsung-vouwtelefoons: nooit meer een Galaxy Note?