'Frustrerende ervaring'

Twitter gaat probleem met verspringende tweets verhelpen

23 september 2021 om 10:00
Laatste update: 23 september 2021 om 10:07

Twitter gaat iets doen aan berichten die halverwege het lezen ineens uit het zicht verdwijnen, bijvoorbeeld omdat erop gereageerd is.

Vooral gebruikers van de mobiele apps van Twitter kennen het probleem: je bent een tweet aan het lezen en ineens verdwijnt het bericht uit beeld. Dat kan gebeuren omdat het overzicht met tweets wordt ververst, of omdat er iemand op de tweet heeft gereageerd. In dat geval schiet de tweet omhoog in de lijst, als die op chronologische volgorde wordt bekeken.

"We weten dat het een frustrerende ervaring is, dus we werken eraan om het te veranderen", schrijft Twitter over de problemen. Twitter legt uit dat tweets inderdaad uit beeld verdwijnen elke keer als er een nieuwe reactie onder wordt gegeven.

"Omdat sommige gesprekken snel evolueren, zorgde dit ervoor dat je dezelfde tweet niet herhaaldelijk op je tijdlijn zag", aldus Twitter over die functie. Zo werd een tweet bij elke nieuwe reactie weer omhoog geplaatst in het overzicht, zelfs als de gebruiker die tweet aan het lezen was.

Scrollen of lezen

Het bedrijf werkt nu aan een manier die de tijdlijn fris moet houden, zonder dat tweets tijdens het lezen ineens uit het zicht verdwijnen. De apps zullen er dan bijvoorbeeld rekening mee houden of een gebruiker snel aan het scrollen is, of is opgehouden met scrollen om een bericht te lezen.

Momenteel houdt de Twitter-app geen rekening met wat de gebruiker doet, en wordt de tijdlijn continu automatisch ververst.

Stortvloed nieuwe functies

Twitter heeft de afgelopen maanden allerlei nieuwe kernfuncties aan zijn app toegevoegd. Zo kwam er een nieuw ontwerp met nieuw lettertype, dat wegens hoofdpijnklachten werd aangepast. Twitter koppelde een nieuwsbrievendienst aan profielen, kwam met een automatische blokkeerfunctie voor vervelende reacties en een reeks nieuwe privacyfuncties.

De kernfuncties vallen op omdat Twitter eerder vooral inzette op nieuwe randfuncties, zoals de inmiddels weer gestopte Stories-variant Fleets.

Volg Bright op Twitter voor meer technieuws.

Review: de nieuwe iPad Mini