Later dan verwacht

'Vouwbare iPhone op zijn vroegst in 2025, mogelijk een hybride iPad'

© Roy Gilsing

apple opvouwbaar scherm iPhone iPad gerucht 2025
1 april om 15:47
Laatste update: 1 april om 15:47

Apple zou zijn eerste apparaat met een opvouwbaar scherm pas op zijn vroegst in 2025 uitbrengen. Eerder werd rekening gehouden met 2024.

De nieuwe verwachting komt van de bekende analist Ming-Chi Kuo, die dankzij bronnen onder toeleveranciers vaak correcte informatie over Apple als eerste weet te melden. Kuo hield eerder rekening met 2023, verschoof dat later al naar 2024 en verwacht nu geen Apple-apparaat met vouwbaar scherm voor 2025. Eerder wees analist Ross Young ook al op 2025. Young heeft vooral bronnen onder beeldschermleveranciers.

Hybride apparaat

Apple zou nu werken aan een hybride apparaat dat het midden houdt tussen een iPad en een iPhone. Apple zou aan verschillende vouwbare apparaten werken, waarbij volgens de Kuo eerst een middelgroot apparaat wordt gemaakt, daarna een grote en daarna een klein vouwbaar apparaat. Young zei onlangs dat Apple zou werken aan een laptop met een 20-inch opvouwbaar scherm.

MacBook met 20-inch vouwscherm

Vandaag verschenen er nieuwe geruchten over dat apparaat. LG Display zou met Apple samenwerken aan een opvouwbare MacBook/iPad. Het product zou nog wel in een vroeg stadium van ontwikkeling zijn, wat weer wordt bevestigd door Kuo. Die stelt dat zelfs het middelgrote apparaat met een 9-inch scherm dat Apple nu test, mogelijk niet het uiteindelijke formaat van de hybride iPhone/iPad is.

Allerlei techbedrijven hebben al vouwbare apparaten in verschillende formaten op de markt gebracht. Samsung was er relatief vroeg bij en kwam onder andere met de kleine Galaxy Z Flip en de grotere Galaxy Z Fold. Maar ook onder meer Motorola, Huawei en Oppo doen mee. Lenovo bracht zelfs al een laptop met vouwbaar scherm op de markt.

Bekijk ook: