Elon Musk vraagt zich af: 'Is Twitter stervende?'
Sociale media

Elon Musk vraagt zich af: 'Is Twitter stervende?'

09-04-2022 18:11 Laatste update: 18:11

Tesla-ceo Elon Musk is sinds kort de grootste aandeelhouder van Twitter, maar hij lijkt ook twijfels te hebben over de toekomst van het platform. Hij vraagt zich vandaag hardop af 'of Twitter stervende is'.

Musk wijst op de kleine hoeveelheid tweets van de tien meest gevolgde accounts op Twitter. De Amerikaanse oud-president Barack Obama heeft de meeste volgers op Twitter, gevolgd door zangers Justin Bieber en Katy Perry. Maar Bieber heeft dit hele jaar nog maar één berichtje geplaatst, benadrukt Musk. Taylor Swift, die zesde staat op de lijst met meeste volgers, heeft al drie maanden geen tweet meer geplaatst.

Musk staat met 81 miljoen volgers op de achtste plaats. De topman van Tesla en SpaceX is zelf wel al jarenlang een fanatieke gebruiker van Twitter. Zijn tweets brachten hem al meermaals in de problemen. Wat Musk precies beoogt te bereiken met zijn tweets over Twitter, is niet duidelijk. In een andere tweet hekelt Musk het grote aantal 'crypto-zwendelaccounts' waarvan Twitter berichten 'blijft tonen in ieders feeds'.  

Raad van bestuur

Deze week werd bekend dat Musk de grootste aandeelhouder van Twitter is geworden, met ruim 9 procent van de aandelen. Ook trad Musk toe tot de raad van bestuur. Musk kondigde eerder deze maand de komst van van de langgekoesterde bewerkknop aan. Maar Twitter verduidelijkte later dat het al maanden aan die functie werkt.

Interne onrust bij Twitter door Musk

De toetreding van Musk tot de raad van bestuur leidde vorige week tot woede en onrust bij het personeel van Twitter. Musk gaat prat op de vrijheid van meningsuiting en vindt het moderatiebeleid van Twitter te streng. Ook is Musk als werkgever berucht: hij zou mensen regelmatig op staande voet ontslaan om meningsverschillen.

Ook zijn er zorgen over senioriteit: Musk heeft als rijkste man ter wereld en ceo van meerdere bedrijven meer aanzien dan de nieuwbakken ceo van Twitter, die het stokje eind vorig jaar van oprichter Jack Dorsey overnam.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s