Twitter-ceo: Elon Musk treedt niet toe tot raad van bestuur
Onrust bij Twitter

Twitter-ceo: Elon Musk treedt niet toe tot raad van bestuur

11-04-2022 05:00 Laatste update: 05:11

Tesla-baas Elon Musk zal toch niet toetreden tot de raad van bestuur van Twitter. Dat heeft Twitter-ceo Parag Agrawal vanochtend bekendgemaakt.

Vorige week werd bekend dat Musk een belang van ruim 9 procent heeft genomen in Twitter. Hij is daarmee de grootste aandeelhouder. Twitter bood hem vervolgens een plek aan in zijn raad van bestuur.

Maar Agrawal tweette vanochtend dat Musk heeft aangegeven niet te willen toetreden tot de raad van bestuur van het bedrijf. En de directeur voegde daar zelf aan toe: "Ik denk dat dit het beste is." 

Volgens Agrawal zou Musks aanstelling in de raad van bestuur op zaterdag ingaan, maar Musk zei die dag dat hij ervan wilde afzien. "Musk blijft onze grootste aandeelhouder en we blijven openstaan voor zijn input", aldus Agrawal.

De toetreding van Musk tot de raad van bestuur leidde vorige week tot woede en onrust bij het personeel van Twitter.

Kritiek Musk op Twitter

Musk uitte recent meerdere keren kritiek op het beleid van Twitter. De miljardair gaat prat op de vrijheid van meningsuiting en vindt het moderatiebeleid van Twitter te streng. Op zaterdag vroeg hij zich hardop af 'of Twitter stervende' is, omdat de tien populairste gebruikers op het platform opvallend weinig tweets versturen.

Musk kondigde eerder deze maand nog de komst van van de langgekoesterde bewerkknop aan. Maar Twitter verduidelijkte later dat het al maanden aan die functie werkt.