'Alleen iPhone 15 Pro's krijgen snelle usb-c-aansluiting'
Apple over op usb-c

'Alleen iPhone 15 Pro's krijgen snelle usb-c-aansluiting'

17-11-2022 10:05 Laatste update: 10:05

Apple zou volgend jaar bij de nieuwe iPhones overstappen op opladen via usb-c. Er zou een onderscheid zijn tussen de laadsnelheid op de reguliere iPhones en de Pro-modellen.

Apple stapt volgens de goed ingevoerde analist Ming-Chi Kuo volgend jaar over op usb-c in de nieuwe iPhone 15-modellen. Die overstap werd onlangs al min of meer door Apple bevestigd. Het bedrijf zal vanaf eind 2024 moeten voldoen aan Europese regelgeving die usb-c verplicht in apparaten als smartphones.

Apple zal wel een onderscheid maken in de snelheid van de usb-c-aansluiting, zegt Kuo. Alleen de Pro-modellen zouden de standaarden USB 3.2 of Thunderbolt 3 ondersteunen. Daarmee kunnen data sneller worden overgezet van een ander apparaat naar die nieuwe iPhones. De reguliere iPhone 15-modellen zouden usb-c met de USB 2.0-standaard krijgen, die gegevens even snel overdraagt als de huidige Lightning-aansluiting.

Meer onderscheid tussen iPhones

Met die stap zou Apple weer meer onderscheid maken tussen de reguliere iPhones en zijn Pro-modellen. Enkele geleden verschilden die toestellen vooral aan de buitenkant, door verschil in materiaalgebruik. Inmiddels hebben de nieuwste Pro-modellen echter snellere chips, betere schermen en een andere scherminkeping dan de reguliere modellen.

Kuo zei eerder dat Apple met die stappen de duurdere Pro-modellen aantrekkelijker wil maken ten opzichte van de reguliere iPhones. Daarmee stijgt de gemiddelde verkoopprijs van iPhones, een belangrijke peiler in de financiële prestaties van Apple. Tot nu toe weet het bedrijf elk jaar zijn eigen verkooprecords voor de iPhone te verbreken, waarbij wordt gekeken naar de totale omzet over de smartphone. De vraag naar de nieuwste iPhone 14 Pro-modellen was ook weer zo hoog dat Apple er de afgelopen weken nauwelijks aan kon voldoen.

Luister ook: