John B. Goodenough in zijn lab in 2015.

bright podcast john b goodenough batterij accu lithium-ion

Een accu van glas en Windows in de cloud?!

28 juni 2023 om 17:18
Laatste update: 29 juni 2023 om 09:47

Accupionier John B. Goodenough is overleden, dus blikken we in onze podcast terug op zijn bijdrage aan de lithium-ionbatterij. Want zonder die uitvinding geen draagbare gadgets. Ook reageren we op het plan van Microsoft om van Windows een clouddienst te maken.

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;border-radius:10px" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts of ART19

In de podcast hebben we het over het verleden, heden en toekomst van de accu, want zondag overleed John B. Goodenough, pionier van de alomtegenwoordige lithium-ionbatterij. En hoe staat het met andere, veelbelovende batterijtechnieken, zoals de solid-state accu?

Verder in het nieuws: Microsoft wil Windows naar de cloud verplaatsen, internet en tv zijn in 5 jaar een kwart duurder geworden en KwikFit is nu een reparatiepunt voor VanMoof-fietsen.

Luister de Bright Podcast.

Tips uit deze aflevering:

Serie: Secret Invasion op Disney+. De eerste serie in fase zes van het Marvel Cinematic Universe. De toon is merkbaar anders: serieuzer, minder geestig dan de afgelopen jaren. Dat is verfrissend, en ook aan de casting is te merken dat deze serie serieus is, met grootheden als Olivia Colman en de 'terugkeer' van Samuel L. Jackson als Nick Fury.

YouTube-kanaal: The Q, met vooral veel gekke in elkaar geknutselde fietsen. Je ziet in de video's - zonder presentatie - hoe uitvinder Sergii Gordieiev ze maakt. Van fietsen met driehoekige en vierkante wielen, tot de kleinste werkende fiets en een rolschaatsfiets. En nu ook een fiets zonder wielen. Je vraagt je af wat de volgende fiets is die Gordieiev bedenkt.

Serie: The Witcher, het laatste seizoen met Henry Cavill als Geralt, daarna neemt Liam Hemsworth het over.