©Robin van Geenen/Unsplash

tesla siri iphone app ios model y

'Hé Siri, open de kofferbak!' Dat kan nu bij Tesla’s

21 augustus 2023 om 09:22
Laatste update: 21 augustus 2023 om 15:47

De Tesla-app voor iOS ondersteunt nu ook Apple Shortcuts. Daardoor kunnen Tesla-eigenaren door te praten tegen Siri hun auto allerlei instructies geven, van het sluiten van de ramen en tot het openen van deuren.

Tesla heeft afgelopen weekend een update voor zijn iOS-app uitgebracht, die ondersteuning van Apple Shortcuts toevoegt. Bestuurders kunnen daardoor veel meer acties dan eerder uitvoeren door 'Hé Siri' te zeggen via hun iPhone of Apple Watch. Je hoeft daarvoor niet meer eerst de Tesla-app te openen.

Zo kunnen Tesla-eigenaren bijvoorbeeld via een commando Siri de deuren vergrendelen en ontgrendelen. Ook het openen en sluiten van de kofferbak en ramen is mogelijk. Verder kunnen ze het opladen starten of stoppen en schakelen tussen de verschillende modi van hun Tesla, zoals de Sentry Mode en de Dog Mode.

Zelf aanmaken

Er zijn een aantal vooraf ingestelde Tesla-zinnen, zoals 'Vergrendel Tesla', maar gebruikers moeten de andere automatiseringen zelf via Apple Shortcuts aanmaken. En dus ook zelf onthouden welke namen ze daar aan hebben gegeven, zodat Siri er op reageert. 

Anders dan veel andere autofabrikanten ondersteunt Tesla ondersteunt in zijn auto's geen Apple CarPlay of Android Auto. In totaal zijn nu meer dan 20 functies van Tesla's via Siri te bedienen.

Lees ook: De beste elektrische auto's van dit moment