Apple Vision Pro krijgt concurrentie: 'Meta en LG werken samen aan nieuwe bril'

©Meta

apple vision pro headset meta quest 3 vr bril
5 september 2023 om 12:48

Meta zou volgens topman Mark Zuckerberg niet echt geschrokken zijn van de Apple-bril Vision Pro. Maar samen met LG zou het socialmedia-bedrijf nu toch werken aan een hoogwaardige concurrent voor de Apple-headset.

Het zou gaan om een opvolger van de dure Quest Pro-headset van Meta, die in 2025 zou moeten verschijnen. Meta zou daarvoor samenwerken met LG, spotte UploadVR in de Koreaanse krant Maeil Business Newspaper. De bril met een prijs van rond de 2000 dollar zou schermen van LG Display gebruiken, en ook onderdelen van LG Innotek, dat onderdelen als halfgeleiders en camera's maakt.

De huidige Meta Quest Pro kost zo'n 1500 euro inclusief controllers, en is daarmee veel duurder dan de reguliere Quest-brillen, die rond de 350 euro kosten. Vooralsnog slaan vooral die goedkopere brillen van Meta aan, en lijkt de Quest Pro weinig succes te hebben. Een nog hogere prijs is daarom opvallend, zeker gezien de kritiek die Meta-topman Mark Zuckerberg op de Apple Vision Pro van 3500 dollar had.

Tijdens een uitgelekte interne vergadering had Zuckerberg onder meer kritiek op het in zijn ogen passieve gebruik van de Apple Vision Pro. Hij zou met zijn brillen willen richten op "mensen die op nieuwe manieren met elkaar omgaan en zich dichterbij voelen", terwijl ze ook "actief zijn en dingen doen". Tot nu toe zijn de Meta-brillen vooral succesvol op het vlak van VR-games.

Nieuwe goedkopere bril op komst

Meta lijkt zijn kansen wel te spreiden, want de Koreaanse krant rept ook over een goedkopere Quest-bril, met een prijs van rond de 200 dollar. Dat zou erg goedkoop zijn voor een VR-bril, zeker als die eigen processorkracht aan boord heeft. Die goedkopere bril zou volgend jaar al verschijnen, als ook Apple zijn Vision Pro in de VS uitbrengt.

Vlak voordat Apple de Vision Pro begin juni onthulde, kondigde Meta de Quest 3 aan. Die bril moet nog dit jaar op de markt komen, maar veel details ontbreken nog steeds. Later deze maand wordt er meer informatie verwacht, tijdens het Meta Connect-evenement op 27 september.

Lees meer nieuws over virtual reality.