©Technizo

Samsung onthult Galaxy S24 in de achtertuin van Apple en Google

Samsung onthult Galaxy S24 in de achtertuin van Apple en Google

20 november om 20:50
Laatste update: 20 november om 20:54

Samsung houdt zijn nieuwe Unpacked-event, waarop de Galaxy S24-smartphones worden verwacht, op 17 januari. De gekozen locatie voor het event is opvallend.

Volgens de Zuid-Koreaanse site The Elec heeft Samsung de datum van 17 januari al bevestigd. De nieuwe Samsung-telefoons zouden direct daarna te pre-orderen zijn, waarna ze vanaf 30 januari verkrijgbaar zijn. Daarmee komen de nieuwe smartphones van Samsung wat eerder dan de laatste jaren op de markt. De vorige twee Galaxy S-telefoons werden in februari aangekondigd.

Nieuwe AI-functies

Het nieuwe Samsung Unpacked-event vindt voor het eerst plaats in San Jose in Californië. Dat is opvallend, want dat is vlakbij de hoofdkantoren van Google en Apple. Dat is geen toeval, want Samsung speelt met de Galaxy S24 in op de belangrijkste tech-trend in Silicon Valley: kunstmatige intelligentie.

De Galaxy S24 krijgt meerdere nieuwe AI-functies. Van een van de functies gaf Samsung vorige week al een voorproefje: het live vertalen van telefoongesprekken. Sommige AI-functies zouden nu ook lokaal op de telefoon draaien in plaats van in de cloud. 

Titanium

Bovendien zou de Galaxy S24 Ultra een behuizing van titanium krijgen, net als de iPhone 15 Pro's. Verder beschikt de S24 over de nieuwe mobiele cameratechnologie Zoom Anyplace, voor zorgeloos in- en uitzoomen tijdens het filmen. En de nieuwe Samsung-telefoons zouden ook een satellietfunctie krijgen om overal de hulpdiensten te kunnen bereiken.

De prijzen van de nieuwe toestellen zouden dezelfde zijn als bij de introductie van de Galaxy S23. Dat zou betekenen dat de S24 te koop is vanaf 949 euro, de S24+ vanaf 1199 euro en de S24 Ultra vanaf 1399 euro. Over de Galaxy S24-telefoons is de laatste weken nog veel meer uitgelekt. Lees er hier over

Smartwatch

Mogelijk wordt tijdens het Unpacked-event ook nog een nieuwe wearable aangekondigd. Dit zou kunnen gaan om de uitgelekte fitnesstracker Galaxy Fit 3 met een ontwerp dat verdacht veel lijkt op dat van de Apple Watch.

De Galaxy S-smartphones worden meestal in de zomer gevolgd door de nieuwe serie vouwtelefoons. Die Galaxy Z Fold 6 en Flip 6 worden voorlopig in augustus verwacht.

Meer nieuws over smartphones.